מרק שעועית עם צלעות מעושנות - מרקים - מרקים - מתכונים מעולים למרקים

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק שעועית עם צלעות מעושנות

מרק שעועית עם טעמים עמוקים וחורפיים, שמגיע מאזור בוואריה שבגרמניה, עם מתכון של אורי הדר מביר גארדן חיפה

6-8 מנות דרגת קושי: בינוני
מרק שעועית עם צלעות מעושנות
אורי הדר

טיפ קטן: יש להשרות את השעועית 12-24 שעות לפני הבישול. יש להחליף את המים כל 12 שעות לפחות. 

אם אין לכם ציר בקר, אפשרלהחליף אותו בכוס יין לבן.

9תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

הבשר:

לגרסה הלא כשרה:

1/2 קילו צלעות מעושנות מבשר לבן / סחוסים מעושנים (העדפה שלי) חתוכים  לחתיכות של 10 ס"מ אורך

לגרסה הכשרה:

1/2 קילו עצמות בקר 

3 קבנוס חתוכים לקוביות

שאר המרכיבים:

1/2 קילו שעועית לבנה

סלרי אמריקאי קצוץ קטן

בצלצלי שאלוט

בצל גדול קצוץ בינוני

4 שיני שום קצוץ שטוח

2 גזרים חתוכים לעיגולים

1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות

1 כרישה חתוך לעיגולים

2 גמבה אדומה חתוכה לריבועים

חופן כוסברה קצוצה דק

1/2 פלפל חריף קצוץ קטן קטן (לאוהבי פיקנטי) 

2 כפות ציר בקר 

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כמון

1/4 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אבקת קארי

1 כפית פפריקה

כף גדושה רסק עגבניות

הוראות הכנה

מילה לפני ההתחלה: בכדי לפתוח את התבלינים, להוציא את כל הטעמים ולעטוף כל מרכיב במרק בתמצית הטעמים שלו אני מעדיף לטגן תחילה את הבשר והשומן עם התבלינים וכל שאר המרכיבים על חום נמוך עד שהכל עטוף טוב בטעמים. אם התבלינים מתחילים להידבק קצת לתחתית זה מצוין. תנמיכו את האש, תערבבו חזק את המרכיבים ועם הכף גם תגרדו את מה שנידבק והמשיכו לטגן. אתם מתקרבים לסיום.  

 

עם מעט שמן נתחיל בטיגון הצלעות/ העצמות וקוביות הקבנוס (בגרסה הכשרה) בכדי שיגירו את השומן עד שמתחילים להשחים. מוסיפים בצל ושום וממשיכים לטגן. כשהבצל הופך שקוף, מוסיפים את כל התבלינים ואת ציר הבקר וממשיכים לערבב.

אחרי כל מרכיב שמוסיפים, יש להמשיך לערבב היטב בכדי שהכל יצופה בשומן ובתבלינים. 

תחילה מוסיפים את הגזר ופלפל, אחרי כמה דקות ערבוב מוסיפים את כל שאר הירקות חוץ מהכוסברה מערבבים היטב  עוד כמה דקות.  כשמתקבלת תערובת של כל הירקות והתבלינים מעורבבת היטב רק אז מוסיפים את השעועית ומערבבים גם אותה.

מוסיפים מים עד מעל התערובת ועוד קצת (תלוי כמה נוזלי אתם רוצים את המרק). אני נוהג להוסיף קצת יותר מים ממה שאני רוצה שיהיה בסיום ובסוף פותח את המכסה עד שהמים מצטמצמים, הסמיכות היא ברמה הרצויה והבית מתמלא בריחות. אם לא התמלא בהם עד עכשיו.

מביאים את המרק לרתיחה, מערבבים טוב ואז מנמיכים את האש. 

מוסיפים את הכוסברה ונותנים למרק להתבשל כמה שעות טובות על אש נמוכה, עד שהשעועית התרככה והמרק בסמיכות הרצויה. 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות