מתכון

מרק חומוס קטיפתי

מרק ישראלי. השידוך בין הדלעת והחומוס, שני מרכיבים ישראליים טיפוסיים, בעלי מרקמים עמוקים, יוצר מרק חורפי, סמיך ומנחם, שעשוי בקלות להוות ארוחה שלמה. מתכון של השף אמיר כלפון מתוך הספר "כרמים סיפור אהבה"

אמיר כלפון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אמיר כלפון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
מרק חומוס קטיפתי

תגיות:

רכיבים

  • 300 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים במשך הלילה
  • ליטר וחצי מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ וחתוך לקוביות
  • 3 שיני שום
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 10 עלי מרווה טריים
  • 200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט צ'ילי גרוס
  • קורט כמון
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס צרור כוסברה טרייה וקצוצה

להגשה:

  • 1/2 כוס גרגירי חומוס פריכים
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן עלי כוסברה טריים
  • גרידה משני לימונים
  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס (אופציה)

הוראות הכנה

מבשלים את החומוס: מסננים את גרגירי החומוס מנוזלי ההשריה ומבשלים אותם בסיר עם מים לריכוך.

מכינים את המרק: במקביל, בסיר נוסף עם שמן זית, מטגנים בצל, שום, סלרי, זרעי שומר ומרווה עד להזהבה. מוסיפים דלעת, גזר וזרעי כוסברה ומבשלים כחמש דק' נוספות. מוסיפים את החומוס המבושל עם מי הבישול (שומרים 1/2 כוס גרגירים בצד, להמשך), מתבלים במלח ופלפל, צ'ילי, כמון ואגוז מוסקט ומבשלים כשעה עד שהמרק סמיך: לאחר 30 דק' בישול מוסיפים את הכוסברה הטרייה. טוחנים בבלנדר מוט לקבלת מרקם חלק, ואם צריך מתקנים תיבול.

מכינים גרגירי חומוס פריכים: במקביל לבישול המרק, בסיר עם שמן לטיגון עמוק, מטגנים את גרגירי החומוס ששמרנו בצד עד להזהבה ופריכות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

מגישים את המרק: מוזגים את המרק לקערות אישיות, מוסיפים גרגירי חומוס פריכים, עלי כוסברה וגרידת לימון. מזלפים מעל מעט שמן זית ומגישים.

תגובות