מתכון

מרק עגבניות עם חומוס וטיפה של ערק

עגבניות חלוטות, חומוס מבושל וטיפת ערק הופכים את המרק הזה למיוחד במינו. המתכון של השף אמיר כלפון מתוך הספר "כרמים סיפור אהבה"

אמיר כלפון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
אמיר כלפון, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:בינוני
מנות:6 מנות
זמן בישול:90 דקות
מרק עגבניות עם חומוס וערק
מרק עגבניות עם חומוס וערקצילום: עודד מרום

רכיבים

לעגבניות הצלויות:

  • 20 עגבניות אדומות בשלות (מומלץ מסוג תמר)
  • 4 כפות שמן זית

למרק:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ראש בצל לבן חתוך דק
  • 1 ראש שומר חתוך דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות עראק
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 1 ליטר מים רתוחים
  • חופן בזיליקום קצוץ
  • 200 גרם גרגירי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בחומוס קפוא מוכן)

להגשה (אופציה):

  • מספר טיפות עראק
  • חופן עלי מיקרו

הוראות הכנה

אל תיבהלו מכמות העגבניותבמתכון, מיד תראה כיצד הכל מנוצל.

חולטים וצולים את העגבניות: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרתיחים מים בסיר.

בעזרת סכין חדה חורצים איקס בתחתית העגבניות וחולטים אותן במשך כ-2 דקות במים הרתוחים.  מעבירים מיד למי קרח.

מקלפים את העגבניות ומשמנים אותן היטב בשמן זית. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך 10-15 דקות בתנור.

מכינים את המרק:

בסיר עם שמן זית מטגנים בצל, שומר, שום וג'ינג'ר. מוסיפים את העגבניות הצלויות ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים פפריקה, כמון, סוכר, מלח, פלפל, עראק, מיץ לימון ומים ומבשלים כ-40 דקות. מוסיפים את הבזיליקום וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם חלק, אך לא חלק מידי. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

מגישים:

מוזגים את המרק לקעריות הגשה, ואם רוצים בוזקים מעל כל קערית מספר טיפות של עראק ומפזרים חופן עלי מיקרו. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ