מרק קרעי פסטה מהיר ונפלא - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק קרעי פסטה מהיר ונפלא

בעשר דקות עבודה יהיה לכם מרק דשן, מלא קרעי פסטה גדולים, טעים, איטלקי וביתי

6 סועדים דרגת קושי: קל
קרעי פסטה
אייל טואג

הנה הגיע הרגע ושבתם הביתה רצוצים ורעבים. לא תכינו עכשיו ציר וגם מחית קרם פלפלים אינה בדיוק באג'נדה. בעשר דקות יהיה לכם מרק דשן, מלא קרעי פסטה גדולים, טעים, איטלקי וביתי. המרק נסמך על חומרי גלם קנויים מראש, ועל הבצל המטוגן מן האייטם הקודם. מי שטרח בערב שבת - יאהב את החיים בשבת.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

שיהיו במזווה:

אטריות "לזניה" די פרמה של "ברילה"

ביצים; מלח ופלפל ואבקת מרק עוף

שיהיו במקרר:

בצל מטוגן מראש

גבינת פרמזן (לא חובה)

שיהיה במקפיא (או במקרר):

שמיר קצוץ.

הוראות הכנה

מרתיחים 2 ליטר מים בקומקום חשמלי, מעבירים לסיר גדול.

מוסיפים 5 כפות גדושות בצל מטוגן, 2 כפות שמיר, 3 כפות אבקת מרק עוף, מלח ופלפל.

שוברים לתוך המרק לפחות ארבע יריעות-לזניה לחתיכות גדולות.

סופרים ביצים כמספר הסועדים: שוברים ביצה לתוך מצקת מרק ומגלישים אותה בזהירות לתוך המרק הרותח. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים.

מבשלים שבע דקות, על להבה גדולה, בסיר מכוסה. טועמים ומתקנים תיבול, ואם יש גבינת פרמזן מגוררת - מוסיפים בשפע. משתדלים לחלק את המרק כך שכל סועד מקבל ביצה אחת חלוטה, וכל מי שרוצה מוסיף לקערית שלו עוד גבינת פרמזן מגוררת.

טיפים

טיפים להבנת סוד הבצק הפריך (המלוח והמתוק):

מי שאפה פעם יודע שבצק פריך הוא מפונק. הוא מתחמם במהירות בטמפרטורת החדר ונדבק בקלות לשיש או למערוך. לכן, חשוב לעבוד עם חומרי גלם קרים, ולהימנע מעיבוד יתר, כלומר ברגע שנוצר כדור בצק להפסיק מיד את הלישה ולהעביר לקירור של שעתיים לפחות. בהכנת אוזני המן מלוחות דרוש יותר זמן והתעסקות עם הבצק מאשר בהכנת קישים, כי צריך לרדד את הבצק ל- 3 מ"מ, לקרוץ  לעיגולים להבריש בביצה להניח מילוי ולהדק בצדדים במהירות לפני שהבצק מתחמם. לאחר שעיצבתם את הצורה חשוב להכניס את אוזני ההמן לקירור נוסף של 30 דקות לשמירה על יציבות. הקפידו לא לאפות את האוזניים יתר על המידה ולא בחום גבוה מדי אחרת למרות כל העבודה הקשה תקבלו מאפה קשה. לגבי המילוי מה שתאהבו העיקר שלא יהיה רטוב מדי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות