מרק עגבניות ואורז לממהרים - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עגבניות ואורז לממהרים

מרק לעצלנים או לממהרים, למאחרים כרוניים או לכאלו שמשאירים הכל לרגע האחרון

6-8 מנות דרגת קושי: קל
מרק עגבניות
מיכל שמיר

יוצאת לאסוף את הקטנה שלי מהגן, בחוץ גשם שוטף וקפוא. אני מגלה ששכחתי את הארנק. "אבל רציתי לעבור בסופר", אני חושבת לעצמי. עולה למעלה, מחפשת שעה את הארנק ששכחתי ששמתי בכלל בתיק אחר. שמה לב שהשעה כבר שלוש ארבעים ושלוש. איסוף מהגן בדיוק בעוד שתי דקות. טסה החוצה. בדרך, אני מגלה ששוב שכחתי את הארנק. כן, זה שחזרתי בשבילו. כנראה שקניות בסופר כבר לא יהיו היום. מה נעשה? יאללה, צ'יק צ'ק נכין מרק.

מרק לעצלנים או לממהרים, למאחרים כרוניים או לכאלו שמשאירים הכל לרגע האחרון. מרק שעובדים עליו בדיוק כמה דקות, שמורכב ממצרכים שבדרך כלל יש במזווה ולא מצריך שום מצרכים מיוחדים, והכי חשוב: טעיייייייים, כל כך טעים.

המרק הזה מחזיר אותי למחוזות ילדותי, בכל יום ראשון אמא שלי היתה מכינה מרק עגבניות. אומנם אמא שלי היתה מכינה אותו ממיץ עגבניות, והוא היה שונה בטעמו, אבל הזכרון קיים ומחמם את לבי. מה שחשוב במרק הזה הוא עקרון פשוט- יחס בין שימורי עגבניות מרוסקות לנוזל והקפדה על כמויות תיבול. ממש לא חשוב אם בחרתם בעגבניות מרוסקות, שלמות במיץ, מקולפות, או חתוכות. העיקר הוא לעקוב אחר כמות המים והתבלינים.

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה (או שתיים אם אוהבים)
800 גרם עגבניות שלמות או מרוסקות מאיכות טובה
4.5 כוסות מים
2 כפיות מלאות רסק עגבניות
2 כפית מלח
2 כפיות סוכר
1/2 כפית אורגנו יבש / בזיליקום יבש / תערובת תבלינים איטלקיים
1/3 כוס אורז

הוראות הכנה

מקלפים שן שום אחת וכותשים אותה או קוצצים דק דק.

בסיר מרק מחממים 2 כפות שמן זית על להבה נמוכה ומוסיפים את שן השום הכתושה למשך 2-3 דקות. השום לא צריך להשחים או להזהיב, אלא רק להעלות ניחוח. מטרת הפעולה הזו היא להוציא ארומה וטעמים. רק צריכות להיווצר בועיות קטנות סביב השום (אם בטעות נשרף קצת השום או הזהיב, מוציאים את החלקים שהזהיבו ומנמיכים את האש).

שום
מיכל שמיר

מוסיפים את שימורי העגבניות, מים, רסק עגבניות ותבלינים (מלח, סוכר, אורגנו יבש / בזיליקום יבש / תערובת תבלינים איטלקיים).

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות עם מכסה סגור על להבה נמוכה.

לאחר בישול של 20-30 דקות, טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, לקבלת מרקם חלק.

מוסיפים 1/3 כוס אורז, מערבבים קלות ומבשלים על להבה נמוכה ומכסה סגור עוד כ- 20-25 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שהאורז לא ידבק לסיר.

לאחר 20-25 דקות, טועמים ומתקנים תיבול (עוד סוכר או מלח אם צריך), מוסיפים נוזלים אם המרק סמיך מדי.

אורז
מיכל שמיר

מגישים עם זרזיף שמנת מתוקה או חמוצה או פשוט כך.

מרק
מיכל שמיר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות