מתכון |

מרק תנחומים עשיר

המרק העשיר הזה - מרק עוף משודרג - מקבל טעם מודגש מן הלפת, הזנגביל, התירס ועלי הדפנה

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:שמונה סועדים
זמן בישול:חצי שעה
מרק תנחומים עשיר
מרק תנחומים עשירצילום: דודו בכר

רכיבים

  • עוף שלם, חתוך ל-8, או ל-10
  • 1 לפת
  • 5 קלחי גזר
  • 3 עלי דפנה
  • 1 קלח תירס
  • שורש זנגביל - חתוך לפרוסות
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים, חתוכים
  • 3 גבעולי שמיר עם העלים, חתוכים
  • 1 בצל חתוך. אין צורך לקלוף
  • 1 כרישה שלמה - שטופה היטב
  • 1 כוס ירקות מיובשים מעורבים
  • מלח ופלפל שחור, בנדיבות
  • להגשה:
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה

הוראות הכנה

שוטפים את העוף, שמים בסיר. מרתיחים כ-2 ליטר מים בקומקום חשמלי, שמים בסיר 2 כוסות מי ברז ומתחילים בישול, על להבה גבוהה.

שוטפים וחותכים את כל הירקות חוץ מהגזר והלפת, ושמים בסיר. מוסיפים את המים הרותחים מן הסיר ואת המלח והפלפל.

שוטפים וקולפים גס את הגזר והלפת. שמים את הקליפות במרק, וגם את הירקות המיובשים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.

בינתיים חותכים את הגזר והלפת לקוביות קטנות. הן ייכנסו למרק כשהוא יהיה מסונן.

כשהעוף רך והמרק מוכן - מוציאים את נתחי העוף לקערה נפרדת בכף מחוררת, ומצננים אותם.

מסננים היטב את המרק ומועכים בחוזקה את הירקות המבושלים אל המסננת - כך שיגירו כמה שיותר מיץ אל המרק.

כרבע שעה לפני ההגשה מחממים את המרק המסונן עם קוביות הגזר והלפת ועם מעט פטרוזיליה קצוצה. אפשר גם להוסיף לסיר את גרעיני קלח התירס שבושל במרק.

מסירים את בשר העוף מן העצמות והעור (זה זמן טוב לאמץ כלב שיודה לכם על שלד העוף) ומוסיפים חתיכות גדולות מן הבשר הנקי אל המרק המתחמם.

טועמים, מתקנים תיבול ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה נוספת. מגישים לשולחן בקערת מרק גדולה עם קערות נוספות ובהן שקדי מרק, פארפל מצות (ראו מתכון) קניידלך, אם רוצים, או אטריות מבושלות. כל סועד נוטל לצלחתו מן התוספות ויוצק עליהן את המרק הרותח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ