מתכון: מרק חרירה טבעוני כמו במרוקו

מרק חומוס ועדשים עם בלילה מיוחדת שמסמיכה אותו עוד יותר, כמו שמכינים במרוקו. מתכון של השף עבדו אלארג' ממסעדת ג'מילה

עבדו אלארג', שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק חרירה צמחוני של מסעדת ג'מילה
מרק חרירהצילום: אורי שדה
עבדו אלארג', שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:8 מנות

עבדו אלארג הוא שף שלמד את רזי המטבח המרוקאי מאמו עוד כשגר במוחמדיה- מרוקו. כעת הוא מבשל אוכל מרוקאי במסעדת ג'מילה ברמת גן.

רכיבים

  • 2 בצלים לבנים
  • 1 ראש עלי סלרי אמריקאי
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוץ דק
  • חופן עלי כוסברה קצוץ דק
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 כוס עדשים כתומות שטופות
  • 1 קילו עגבניות בשלות מאוד טחונות ללא קליפה (או 2 קופסאות שימורי עגבניות טחונות- 400 גרם כל אחת)
  • 1/4 כוס שמן זית או קנולה
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות כורכום
  • 3 כפיות ג'ינג'ר טחון
  • 1 וחצי כפיות קינמון טחון
  • 300 גרם קמח
  • 1 מכל (100 גרם) רסק עגבניות
  • 4 ליטר מים

הוראות הכנה

מחממים שמן בסיר בינוני-גדול, ומוסיפים בצל, עגבניות, סלרי, רסק עגבניות, חומוס וחצי מכמות הכוסברה והפטרוזיליה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. 

יוצקים לסיר כ-4 ליטר מים ומבשלים עם מכסה במשך 45 דקות, על אש גבוהה. 

בודקים שהחומוס התרככך, ומוסיפים את העדשים. ממשיכים לבשל כ-20 דקות נוספות. 

בינתיים מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם ליטר מים. 

מוסיפים את בלילת הקמח והמים לסיר המרק, ומערבבים ללא הפסקה במשך 30 דקות. אם מפסיקים לערבב, הקמח שוקע ועלול להישרף. למי שאינו מעוניין במרק סמיך מאוד אפשר לוותר על השלב הזה.

טועמים, ומוסיפים מלח אם יש צורך. מוסיפים את יתרת הכוסברה והפטרוזיליה, מערבבים על אש גבוהה במשך דקה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעשר דקות נוספות. 

תגובות