מתכון: מרק ברוקולי מהיר

מרק ברוקולי עשיר ופשוט להכנה שאפשר להכין גם מברוקולי קפוא בשמונה דקות

מיכל שמיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק ברוקולי
צילום: מיכל שמיר
מיכל שמיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:5-6 מנות

גם אחרי קצת יותר מארבע שנים בניו יורק, אני עדיין לא בודקת את מזג האוויר לפני שאני יוצאת מהבית. כשהתארגנתי בבוקר, השמיים נראו מבטיחים - תכולים ובהירים ללא אף ענן אחד. כמה שעות אחר כך, ואני רטובה עד לשד עצמותי.

הדבר היחיד שאפשר לעשות כשבחוץ יורד גשם זלעפות, הוא לשתות ולאכול . הכנת מרק הברוקולי הזה לוקחת מקסימום 8 דקות, ואז שוכחים אותו על האש לחצי שעה נוספת. בהגשה אפשר להוסיף נגיעת שמנת חמוצה או קרם פרש מענג. כל בני הבית ילקקו את האצבעות.  

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: 

רכיבים

  • 1 בצל גדול
  • 1 תפרחת ברוקולי שלמה או שקית ברוקולי קפוא (כ-500 גרם)
  • 1 תפוח אדמה גדול או 2 קטנים
  • 4 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שמן קנולה

הוראות הכנה

מרק ברוקולי של מיכר שמיר, חומרי הגלם
חומרי הגלם למרק ברוקולי של מיכל שמירצילום: מיכל שמיר

קוצצים את הבצל.

מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות. אם משתמשים בברוקולי טרי מפרקים אותו לפרחים, מפרידים את הגבעול ופורסים אותו.

בסיר על להבה בינונית-גבוהה מחממים כף שמן קנולה ומאדים את הבצל כ-3 דקות עד שהופך מעט שקוף. מערבבים מדי פעם כדי למנוע ממנו להישרף.

מוסיפים את פרחי הברוקולי ואת תפוחי האדמה החתוכים ומערבבים קלות. אם משתמשים בברוקולי קפוא, ניתן להוסיף אותו הישר מהמקפיא.

מוסיפים 4 כוסות מים, 2 כפיות מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.

מרק ברוקולי
אם משתמשים בברוקולי קפוא, ניתן להוסיף אותו הישר מהמקפיא.צילום: מיכל שמיר

מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהברוקולי ותפוחי האדמה רכים לגמרי והברוקולי משנה את צבעו מירוק עז לירוק כהה יותר.

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון, עד לקבלת מרקם חלק לגמרי.

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם חסר מלח, מוסיפים מעט, מערבבים וטועמים. אם המרק מלוח מדי, ניתן להוסיף תפוח אדמה קטן חתוך לקוביות וכ-1/2 כוס מים, ולבשל עוד כ-10 דקות עד לריכוך. טוחנים שוב.

אפשר להגיש את המרק כמו שהוא, או עם מעט שמנת חמוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ