מתכון: מרק שעועית ובצקניות

מרק שעועית של בית, הכי פשוט והכי טעים - שאפשר להוסיף לו גם בצקניות (אבל לא ממש חייבים)

מירי אורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מירי אורן
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק שעועית של מיריצילום: אייל טואג

תגיות:

רכיבים

  • 3 כוסות שעועית, שהושרתה במשך הלילה
  • 3 גזרים
  • 1 סלרי אמריקאי
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • שורש סלרי שלם
  • 1 בצל שלם
  • עלי סלרי, צרור פטרוזיליה וצרור שמיר, קשורים יחד

לבצקניות:

  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1-2 כפות מים

הוראות הכנה

1. מסננים את השעועית ממי ההשריה ומעבירים לסיר גדול. מכסים במים ומבשלים עד לרתיחה. מקפים את הקצף.

2. קוצצים את הגזרים לפרוסות גדולות, וחותכים את הסלרי למקלות דקים.

3. מוסיפים לסיר את שמן הקנולה ואת כל העלים ואת כל הירקות.

4. מבשלים את המרק על להבה בינונית תוך רתיחה מתמדת במשך כשעתיים. בוחשים מדי פעם כדי שהוא לא יידבק לתחתית.

מכינים את הבצקניות (לא חובה):

מערבבים את המרכיבים לכדי עיסה צמיגה. מטפטפים את העיסה אל תוך המרק, וממשיכים לבשל כמה שיותר, אפילו שלוש שעות נוספות. הבצקניות יוסיפו עוד סמיכות למרק.

מקשטים בעלי סלרי טריים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ