מתכון: מרק ירקות כתומים הכי פשוט והכי טעים

כל מרק מתחיל עם קצת בצל, אבל תפארת המרקים הזו - פשוטה כל כך להכנה - היא מתכון בטוח לנחמה ביום סגרירי של השף ניר אלקיים ממלון ענבל

ניר אלקיים, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ניר אלקיים, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
מרק ירקות כתומים צילום: שלומי אמסלם

רכיבים

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 בטטות גדולות קלופות חתוכות גס
  • 1 גזר קטן קלוף חתוך גס
  • 1/4 כפית תימין טרי קצוץ
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 42 אחוז
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה

מחממים שמן זית בסיר עמוק.

מטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את הבטטה והגזר.

מוסיפים מים ושמנת מתוקה ביחס של חצי-חצי עד כדי כיסוי.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהגזר רך מאוד.

מתבלים במלח ופלפל, וטוחנים למרקם חלק.

מוזגים לכלי הגשה, מזליפים כמה טיפות שמן זית (ואם יש לכם שמן בזיליקום כדאי) ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ