שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכוןמתכון

מרק עדשים וחלב קוקוס

לא עוד מרק עדשים, אלא עם טוויסט של קוקוס מפתיע

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 סועדים
זמן בישול:30 דקות
מרק עדשים
צילום: Getty Images IL

רכיבים

  • 2 כפות חמאה / מרגרינה
  • 1 כף זנגביל טרי מגורר
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/2 כפית אבקת קארי
  • 1/2 כפית כוסברה טרייה קצוצה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר/טחון
  • 200 גרם בצל חתוך לפרוסות
  • 200 גרם שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לפרוסות
  • 200 גרם גזר קלוף וחתוך לפרוסות
  • 100 גרם גבעולי סלרי קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 1 1/2 כפית מלח בישול
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 80 גרם עדשים אדומות
  • 80 גרם אורז פרסי
  • 2 ליטר מים או ציר ירקות
  • 200 מ"ל חלב קוקוס
  • 2 כפות מיץ לימונית (ליים)

הוראות הכנה

ממיסים את המרגרינה בסיר על להבה בעוצמה נמוכה. מוסיפים את הזנגביל המגורר והתבלינים תוך בחישה ומאדים דקה אחת. מוסיפים את הבצל, שורש הפטרוזיליה, הגזר והסלרי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגבירים את עוצמת הלהבה לדרגה בינונית ומאדים הכל כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים אך לא משחימים.

מוסיפים את העדשים והאורז ובוחשים עד שהם מתערבבים היטב עם הירקות. מוסיפים את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על סף הרתיחה 30 דקות, עד שהירקות והאורז מתרככים. מעבדים את המרק למחית בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.

מחזירים את המרק לסיר. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את חלב הקוקוס ומיץ הלימונית, תוך בחישה. מבשלים דקה נוספת ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ