מרק עדשים וחלב קוקוס - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עדשים וחלב קוקוס

לא עוד מרק עדשים, אלא עם טוויסט של קוקוס מפתיע

6 סועדים דרגת קושי: קל
מרק עדשים
Getty Images IL
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כפות חמאה / מרגרינה

1 כף זנגביל טרי מגורר

1/4 כפית כמון

1/2 כפית אבקת קארי

1/2 כפית כוסברה טרייה קצוצה

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר/טחון

200 גרם בצל חתוך לפרוסות

200 גרם שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לפרוסות

200 גרם גזר קלוף וחתוך לפרוסות

100 גרם גבעולי סלרי קלופים וחתוכים לפרוסות

1 1/2 כפית מלח בישול

1/4 כפית פלפל שחור טחון

80 גרם עדשים אדומות

80 גרם אורז פרסי

2 ליטר מים או ציר ירקות

200 מ"ל חלב קוקוס

2 כפות מיץ לימונית (ליים)

הוראות הכנה

ממיסים את המרגרינה בסיר על להבה בעוצמה נמוכה. מוסיפים את הזנגביל המגורר והתבלינים תוך בחישה ומאדים דקה אחת. מוסיפים את הבצל, שורש הפטרוזיליה, הגזר והסלרי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגבירים את עוצמת הלהבה לדרגה בינונית ומאדים הכל כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים אך לא משחימים.

מוסיפים את העדשים והאורז ובוחשים עד שהם מתערבבים היטב עם הירקות. מוסיפים את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על סף הרתיחה 30 דקות, עד שהירקות והאורז מתרככים. מעבדים את המרק למחית בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.

מחזירים את המרק לסיר. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את חלב הקוקוס ומיץ הלימונית, תוך בחישה. מבשלים דקה נוספת ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות