מרק מיליון הדולר - מרקים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק מיליון הדולר

המרק הוא כעין פיתוח שלי על מרק ה"וישיסואז" הקלאסי שהומצא במלון ריץ בניו-יורק, וכל כך פשוט, קל וזול להכין אותו

דרגת קושי: קל
מרק וישיסואז
דודו בכר

הוא נפלא כשהוא חם.

הוא נהדר כשהוא קר.

הוא מדיף ארומה של מסעדות קלאסיות ויקרות.

והוא מתחנן, דורש ממש, שיניחו אותו במרקייה מפוארת ויבזקו בהרבה עירית (בצלית) קצוצה.

הוא כעין פיתוח שלי על מרק ה"וישיסואז" הקלאסי שהומצא במלון ריץ בניו-יורק, וכל כך פשוט, קל וזול להכין אותו.

הסוד: כרישה, תפוחי אדמה, אפונה ושימוש נדיב במלח, סוכר ופלפל לבן.

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

4 כרישות

2 תפוחי אדמה בינוניים

30 גרם חמאה

מלח ופלפל לבן בנדיבות

2 כפות סוכר

1 קופסת שימורי אפונה קטנה, כולל הנוזלים

עוד 20 גרם חמאה

1/2 כוס שמנת מתוקה 15%

1 1/2 כוסות חלב

לעיטור:

עירית קצוצה דק. לא חובה

הוראות הכנה

1. חוצים את הכרישות, שוטפים היטב, נפטרים מעלים יבשים וקשישים, וכמובן מן השורש.

2. חותכים לפיסות עגולות.

3. קולפים וחותכים לקוביות את תפוחי-האדמה.

4. שמים את החמאה או המרגרינה בסיר לחץ או בסיר רגיל, ומאדים בה 5 דקות את הכרישה.

5. מוסיפים את תפוחי האדמה, המלח, הסוכר, הפלפל, האפונה, מכסים במים רותחים, מבשלים עד שהכרישה והתפודים מתרככים מאוד (כ-20 דקות).

6. מרסקים בבלנדר-יד או במעבד מזון, עם החמאה הנוספת והשמנת. מותירים מעט פיסות וגושים במרק.

7. טועמים, מתקנים תיבול, מצננים היטב או סתם שומרים בקירור. מגישים צונן מאוד או לוהט, בעיטור המון עירית קצוצה אם יש. אפשר להגיש גם בלי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות