מתכון: מרק שעועית עם בשר של אבא

לא צריך להמתין לגשם בשביל מרק שעועית ובשר שמתבשל כמה שעות ממתכון של לירן בלו, שף מסעדת "המקדש"

לירן בלו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק שעועית ובשר של לירן בלו
לירן בלו, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:
קל

לא משנה העונה, אם גשם בחוץ או שרב כבד, אצלנו בבית בכל ארוחת שבת, תמיד תהיה מנה של מרק. בכל שבוע מופיע מרק שונה ומשונה על שולחן השבת, ובכל פעם הוא נחשב כמנה ראשונה. אבל מה? בדרך כלל המרקים היו כל כך עשירים ועמוקים בטעמם, כך שרוב בני המשפחה סביב השולחן היו רואים בו כארוחה שלמה לכל דבר, לצד כאלו שמסיימים כמה קערות ואז לוקחים הפסקה קצרה לפני שעוברים להמשך הארוחה. המרק הבא הוא של שעועית ובשר, שנולד כמחווה ובהשראה של המרקים שאבא שלי מכין. כן, גם כשחם.

רכיבים

  • 1 כף שמן

  • 1 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות של 2 ס"מ

  • 3 עצמות ברך

  • 3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

  • 4 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות

  • ראש שום חתוך לשניים

  • 3 ליטר מים

  • 500 גרם שעועית אדומה או לבנה

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 2 כפות קמח (אין חובה)

  • 1 קופסת שימורים גדולה (800 גרם) עגבניות שלמות ללא קליפה

  • 2 כפות פפריקה מתוקה

  • 1 כפית חוויאג' למרק

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • 2 עלי דפנה

  • 1 כפית סוכר חום

  • 1 כף מלח 

  • להגשה: פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

משרים 500 גרם שעועית לבנה או אדומה בקערה ים מים, למשך הלילה.

מחממים שמן בסיר כבד גדול על אש גבוהה.

עוטפים את הבשר בקמח ומנערים קלות. מוסיפים את הבשר לשמן וצורבים טוב טוב מכל צד. מוציאים את הבשר ומניחים בקערה או בצלחת יבשה.

מוסיפים לסיר את הבצל והגזר הקצוצים. כשהבצל הופך שקוף מוסיפים את הרסק עגבניות והעצמות ומערבבים היטב וללא הפסקה (שלא יישרף) 2-3 דקות.

מוסיפים רבע מכמות המים ובעזרת כף עץ מגרדים את תחתית הסיר. מוסיפים את שאר החומרים כולל הבשר שהוצאנו קודם. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה.

מומלץ לבדוק פעם בשעה אם יש צורך להוסיף מים. טועמים ומתקנים תיבול. 

מגישים לצד חלה טרייה.

מרק שעועית ובשר של לירן בלוצילום: לירן בלו

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ