מרק ירקות כפרי עם קינואה

מרק שהוא חיבור בין שלוש אהבות: מרק בצל מצומצם ביין, מרק ירקות וקינואה ומתוך רצון לא לבזבז חומרי גלם יקרים

שירן סורק, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק ירקות כפרי וקינואה
שירן סורק, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4

כל מה שכיף במאכלים כפריים, זה היכולת לערוך שילובים נהדרים, למצוא טעמים שמתחברים ולהקדיש הרבה מחשבה לניסיון לנצל את כל מה שיש, על מנת לא לבזבז אף חומר גלם וששום חלק לא ייזרק. ככה נוצר המתכון למרק הכפרי, שיחמם כל בטן ולב ביום חורפי. מרק זה הוא חיבור בין שלושה דברים שאני מאוד אוהב: מרק בצל מצומצם ביין, מרק ירקות וקינואה. במתכון השתמשתי בתפוחי אדמה, בצל, גזר וסלרי, אך אפשר להוסיף ירקות נוספים שאוהבים ויתאימו גם כן. שימו לב, זה לא מרק של חמש דקות הכנה ויש פה גם שני סירים לבשל בהם, הייתי אומר שזה מרק בבישול ארוך. קחו את הזמן, לאן אתם ממהרים? למרקים מומלצים נוספים - כאן

___

שירן שורק הוא שף חיפאי הידוע בכינויו שירנסקי מארח והוא גם מארח בביתו לארוחות מיוחדות

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה אדומים קלופים חתוכים לקוביות

  • 2 סלרי אמריקאי קצוץ או קוביות (ללא עלים)

  • 6 בצלים פרוסים דק

  • 200 גרם חמאה

  • 3 גזרים חתוכים לקוביות

  • 150 גרם קינואה

  • חצי בקבוק יין לבן או רוזה

  • 3 עלי דפנה

  • מלח ופלפל (לפי הטעם)

  • 4 ליטר מים

הוראות הכנה

בשני סירים מכינים בנפרד את ציר הבצל ואת ציר הירקות הפשוט.

בסיר אחד מטגנים את הבצל בחמאה ומשחימים אותו עד להזהבה חומה, מוסיפים יין לבן או רוזה וממשיכים לצמצם על אש נמוכה עד לקבלת צבע קרמלי יפה (עשוי להימשך כשעה). חשוב: זה לא שגר ושכח, לכן צריך לערבב את הבצל מדי פעם ופעם על מנת שלא ייחרך או יישרף.

בסיר השני מטגנים בשמן את קוביות תפוחי האדמה. כשהן צרובות ורכות יותר מוסיפים את הסלרי, הבצל המקורמל, התבלינים ומים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים לאש נמוכה על מנת להמשיך לבשל ולצמצם את המרק כשעה וחצי.

15 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הקינואה מביאים מחדש לרתיחה. מבשלים עד שהקינואה נפתחת ורכה.

הצעת הגשה:

מקשטים עם המון ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה או שמיר) וכיאה למרק כפרי הוא הולך מצוין עם פרמז'ן וגוש חמאה. גם לחם טוב וגס לא יזיק בצד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ