מתכון: מרק עדשים כתומות ודלעת

יותר כתום מזה - אי אפשר: מרק כתום טעים עם טוויסט. הסוד הוא בחלב קוקוס

נירה רוסו
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
נירה רוסו
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק דלעת ודשים כתומות

רכיבים

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 3 בצלים קלופים וקצוצים
  • 1 כף שמן תירס
  • 2 כפות דבש
  • שמן זית
  • 250 גרם דלעת
  • 3 1/2 כוסות מים רותחים
  • חופן כוסברה קצוצה (לא חובה)
  • 1/2 כפית כמון או כורכום
  • מלח ופלפל שחור בנדיבות
  • 3 כפות פטרוזיליה
  • 1 כפית פפריקה

לעיטור:

  • 1 כוס חלב קוקוס
  • שפע עירית קצוצה

הוראות הכנה

1. בוררים את העדשים ושוטפים.

2. מחממים את שמן הזית בסיר כבד בעל מכסה הדוק, ומאדים בו את הבצל והדבש עד שיזהיב קשות.

3. קולפים את הדלעת, חותכים לריבועים, מוסיפים לסיר את כל החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. בודקים תוך בחישה אם המרק לא נחרך בתחתית, ומוסיפים מעט חלב חם אם כן. טועמים ומתקנים תיבול.

4. אפשר לערבל את המרק במעבד מזון ידני עם חלב קוקוס לקרם קטיפתי, ואפשר להגיש כך, כשהחך מבחין ברכיבים.

תגובות