מתכון: מרק עדשים כתומות ודלעת

יותר כתום מזה - אי אפשר: מרק עדשים כתומות ודלעת טבעוני או צמחוני, טעים עם טוויסט. הסוד הוא בחלב קוקוס

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק דלעת ודשים כתומותצילום: dreamstime

רכיבים

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 3 בצלים קלופים וקצוצים
  • 1 כף שמן תירס
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • שמן זית
  • 250 גרם דלעת
  • 3 1/2 כוסות מים רותחים
  • חופן כוסברה קצוצה (לא חובה)
  • 1/2 כפית כמון או כורכום
  • מלח ופלפל שחור בנדיבות
  • 3 כפות פטרוזיליה
  • 1 כפית פפריקה

לעיטור:

  • 1 כוס חלב קוקוס
  • שפע עירית קצוצה

הוראות הכנה

1. בוררים את העדשים ושוטפים.

2. מחממים את שמן הזית בסיר כבד בעל מכסה הדוק, ומאדים בו את הבצל והדבש עד שיזהיב קשות.

3. קולפים את הדלעת, חותכים לריבועים, מוסיפים לסיר את כל החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. בודקים תוך בחישה אם המרק לא נחרך בתחתית, ומוסיפים מעט חלב חם אם כן. טועמים ומתקנים תיבול.

4. אפשר לערבל את המרק במעבד מזון ידני עם חלב קוקוס לקרם קטיפתי, ואפשר להגיש כך, כשהחך מבחין ברכיבים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ