מרק צח עם קרפלך שוק אווז

המרק הזה מעורר אצל רבים זיכרונות של ערב חג וארוחה משפחתית. במובן הזה זהו אחד המרקים הכי ישראליים שיש

אילון עמיר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אילון עמיר, שף אורח
מרק צח עם קרפלך שוק אווז של אילון עמיר.צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל

רכיבים

לבצק הקרפלך:

  • 250 גרם קמח פסטה 00 (2 כוסות פחות 2 כפות)

  • 1 כפית מלח

  • 2 חלמונים

  • 2 ביצים

  • 1 כפית שמן זית

למלית:

  • 2 קילו שומן אווז

  • 3 יחידות שוק אווז

  • פלפל שחור גרוס

  • 1/2 קליפת לימון מגוררת

  • חופן כוסברה קצוצה

למרק:

  • 5 קילו עצמות ברווז או עוף

  • 3 עלי דפנה

  • 3 גרגרי פלפל אנגלי

  • 2 גזרים חתוכים גס

  • 4 בצלים חתוכים גס עם הקליפה

  • 1 כרשה חתוכה גס

  • מלח

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שוקלים את מרכיבי הבצק ומשלימים עם מים ל־385 גרם. מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

הכנת המלית:

ממסים שומן אווז בסיר על אש נמוכה. מוסיפים את שוקי האווז ומבשלים על אש נמוכה בבעבוע קל כשלוש וחצי שעות. מפרידים את הבשר מהעצם ומתבלים בפלפל, קליפת לימון וכוסברה.

הכנת המרק:

מכניסים את העצמות לסיר, ממלאים מים ומרתיחים. שופכים את המים וממלאים את הסיר שוב. מוסיפים תבלינים וירקות ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה. מסירים את השומן והלכלוך (מקפים) תוך כדי בישול. מסננים את המרק ומצמצמים את הנוזל עד לקבלת מחצית מהכמות. מתבלים במלח.

הכנת הקרפלך:

מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 4־3 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכפית מהמלית, מרטיבים מעט את השוליים, מקפלים לחצי סהר, מצמידים את הקצוות ומהדקים. מבשלים את הקרפלך במים מומלחים עד שהם צפים.

הרכבת המנה:

מניחים כמה קרפלך בכל קערת הגשה, יוצקים מעל את המרק ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ