מרק קרם כרוב לבן ודואה

יש דיאטות שמבוססות על מרקי כרוב, אבל עם מרק כזה אין סיכוי שתורידו גרם. הוא קרמי, עשיר ומשובץ קוביות פנצ’טה מטוגנות ואם משדכים לו תערובת תבלינים מצרית (דואה) הוא בכלל משתדרג פלאים

קובי בנדלק ועופר אלמליח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קובי בנדלק ועופר אלמליח
מרק קרם כרוב לבן ודואה.צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 2 בצלים לבנים בינוניים חצויים ופרוסים דק

  • 2 שיני שום מעוכות בקליפתן

  • 1 עלה דפנה

  • 2 גרגרי פלפל אנגלי

  • 1 כפית גרגרי כוסברה

  • 1 ראשי כרוב לבן חתוכים גס

  • ½1 ליטר ציר עוף או ציר ירקות או מים

  • 2 כפות תערובת דואה

  • ½1 כוסות שמנת מתוקה

  • מלח

  • פלפל שחור

  • 150 גרם פנצ'טה טלה

הוראות הכנה

מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל 3 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים שום ותבלינים שלמים ומטגנים עוד 3-4 דקות עד שהבצל משחים. מוסיפים כרוב ומאדים חמש דקות עד שהוא אבד כמחצית מנפחו.

מוסיפים ציר ותערובת דואה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהכרוב מתרכך לגמרי וכל הטעמים מתחברים.

מוסיפים שמנת, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים שלוש דקות נוספות עד שהשמנת מצטמצמת ומסמיכה מעט. מתבלים במלח ופלפל שחור ומכבים את האש.

טוחנים את המרק במעבד מזון או במוט ריסוק ידני ומסננים.

לפני ההגשה מקפיצים קוביות פנצ’טה במחבת חמה מאוד. מניחים כמה קוביות בכל קערת מרק ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ