מרק פטריות ותפוחי אדמה

מרק מנחם שמתאים לכל סיטואציה, כשגשום בחוץ וגם כשהגשם ממאן לבוא

אלרן בוזגלו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אלרן בוזגלו, שף אורח
מרק פטריות ותפוחי אדמה של שף אלרן בוזגלו.צילום: אפרת ליכטנשטט

רכיבים

  • 1 קילו פטריות שמפיניון

  • 100 גרם פטריות פורצ'יני

  • 3 תפוחי אדמה גדולים

  • 1 ליטר חלב

  • 1 כרישה

  • 1 בצל גדול

  • 50 גרם חמאה

  • 2 ליטר ציר ירקות

  • 100 מ"ל ורמוט לבן

  • 5 כפות שמן לטיגון

  • 199 גרם פטריות שיטאקי להגשה (לא חובה)

הוראות הכנה

מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות קטנות ומטגנים בסיר במעט שמן על אש נמוכה כ-15 דקות. מוסיפים את החמאה.

קוצצים את הבצל והכרישה ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הפטריות, מטגנים עוד 15 דקות, ומוסיפים את הוורמוט.

מוסיפים את החלב וציר הירקות ומביאים לרתיחה. כשהירקות מתרככים, טוחנים היטב את תכולת הסיר בבלנדר מוט ידני, ומסננים במסננת.

להגשה:

אפשר לגרר בפומפייה גסה מעט פטריות שיטאקי מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ