אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק ארטישוק, רוקפור וטרגון.
מרק ארטישוק, רוקפור וטרגון.צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
10 דקות

גיוונים: מחליפים את הטרגון בתימין; מחליפים את הרוקפור בגבינת עיזים חצי רכה.

באותה שיטה מכינים:

מרק ארטישוק ירושלמי, רוקפור וטרגון - ממירים את תחתיות הארטישוק ב-400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף ומבושל במי מלח רותחים עד לריכוך.

מרק תפוחי אדמה, רוקפור וטרגון - מממירים את תחתיות הארטישוק ב-400 גרם תפוחי אדמה קלופים, חתוכים ומבושלים במי מלח רותחים עד לריכוך.

רכיבים

  • 30 גרם חמאה

  • מעט שמן זית

  • 1 כרשה (החלק הלבן) קצוצה

  • 1 חבילה (400 גרם) תחתיות ארטישוק קפואות ומופשרות

  • 2 שיני שום קצוצות

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • אגוז מוסקט

  • 1/3 כוס יין לבן יבש (לא חובה)

  • 1/3 כוס (80 מ”ל) שמנת מתוקה

  • 3 גבעולי טרגון מופרדים לעלים קצוצים

  • 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת

להגשה:

  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים

הוראות הכנה

מחממים סיר עם חמאה ושמן זית ומקפיצים כרישה במשך דקה-שתיים עד שמתחילה להתרכך. מוסיפים תחתיות ארטישוק ושום, מתבלים ומטגנים עוד כמה דקות עד שהכל זהוב ועולה ניחוח.

מוסיפים יין (לא חובה) ומאדים אותו לחלוטין. מוסיפים שלוש כוסות מים ושמנת ומבשלים עוד חמש דקות.

מורידים מהכיריים, מוסיפים טרגון ורוקפור ומרסקים בבלנדר מוט למרקם אחיד וסמיך.

מחזירים לסיר ומביאים לסף רתיחה.

מגישים חם עם אגוזי מלך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ