מרק חצילים וכרישה

בדיוק מה שנחוץ לנו בחורף הזה כדי להתנחם בבית – מרק קטיפתי, כזה שהחצילים והכרישה מעניקים לו מרקם ייחודי

אלרן בוזגלו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אלרן בוזגלו, שף אורח
מרק חצילים וכרישה של שף אלרן בוזגלו.צילום: אפרת ליכטנשטט

רכיבים

  • 3 חצילים גדולים

  • 1 כרישה קצוצה

  • 1 בצל לבן גדול, קצוץ לקוביות

  • 1 ליטר חלב

  • 300 מ"ל שמנת לבישול

  • 100 מ"ל חמאה

  • 3 שיני שום קצוצות

  • מלח

  • פלפל שחור

  • 1.5 ליטר ציר ירקות

הוראות הכנה

מחוררים מעט את החצילים בעזרת מזלג כדי שלא יתבקעו, וקולים אותם על האש כ-40 דקות. קולפים אותם מתחת לברז מים זורמים וקוצצים את ה"ראשים".

מחממים בסיר את החמאה, מוסיפים את הכרישה, הבצל והשום הקצוצים ומאדים 10 דקות עד להזהבה. מוסיפים את החלב ואת ציר הירקות, מוסיפים את החצילים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה נוספת. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, וטוחנים את תכולת הסיר בבלנדר ידני.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ