מרק עגבניות, אורז, מנגולד ושרימפס

האורז, ממש כמו הקטניות, הופך את המרק למשביע וסמיך. יחד עם השרימפס והמנגולד יש כאן ארוחה שלמה שמכינים בקלות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק עגבניות, אורז, מנגולד ושרימפס של אמיר קרונברג
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

זה אולי מפתיע, אבל מרק מעגבניות התמר האיטלקיות המשומרות מספק תוצאה אפילו טובה וטעימה יותר ממרק המותקן מעגבניות טריות

גיוון: לגרסה צמחונית מוותרים על השרימפס והבייקון ואוכלים עם קרוטוני חלה מתובלים (מתכון למטה). אפשר לפזר גם גבינת פרמזן.

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 בצלים פרוסים בעובי כ-1/2 ס”מ

  • 5 שיני שום פרוסות דק

  • עלים מצרור מנגולד חתוכים גס (כל עלה ל-5-6 פיסות)

  • 10 גבעולי בזיליקום רק העלים

  • 10 גבעולי אורגנו רק העלים, קצוצים דק

  • 5 קופסאות (2 קילו) שימורי עגבניות תמר שלמות עם הנוזלים

  • 4 עגבניות טריות קלופות ומרוסקות

  • 1/2 ליטר מים

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1/2 כוס אורז

להגשה:

  • 200 גרם בייקון חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ

  • כ-30 שרימפס קלופים ונקיים

לקרוטוני חלה (לא חובה): 

  • 1/2 חלה

  • 1/4 כוס שמן זית

  • כף מלח גס

  • כפית פלפל שחור גרוס

  • כפית אורגנו יבש

  • 2 שיני שום כתושות (לא חובה)

הוראות הכנה

מחממים סיר גדול וגבוה עם שמן זית ומטגנים בצל 3-5 דקות על להבה גבוהה עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים שום ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים מנגולד, בזיליקום ואורגנו ומערבבים דקה-שתיים.

מוסיפים עגבניות טריות ומשומרות, 1/2 ליטר מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים אורז, מכסים ומבשלים 30 דקות להבה בינונית-נמוכה עד שמוכן.

לפני ההגשה:

מחממים מחבת ללא שומן ומטגנים בייקון כשתי דקות על להבה גבוהה עד שהוא מגיר שומן ונעשה פריך. מוסיפים שרימפס ומקפיצים כדקה מכל צד.

מפזרים את הבייקון והשרימפס מעל המרק החם ומגישים.

הכנת קרוטוני החלה:

חותכים חצי חלה לקוביות של כ-3 ס"מ, מניחים בקערה ותוך הקפצת הקערה מזלפים מעל שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, אורגנו יבש ואפשר גם שיני שום כתושות.

כשהתבלינים והשמן עוטפים את הקרוטונים, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 45 דקות ב-120 מעלות. הקרוטונים נשמרים עד יומיים בכלי אטום מחוץ למקרר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ