מרק אגוזי לוז קרמי

לשיח הלוז משך חיים ארוך במיוחד והוא מספק אגוזים במשך מאות שנים. אבל מעבר לזה, הוא פשוט טעים מאוד, אפילו במרק

תום פרנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תום פרנץ, שף אורח
מרק אגוזי לוז קרמי של תום פרנץ.צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 200 גרם אגוזי לוז

  • 1 בצל קלוף ופרוס דק

  • 2 גבעולי כרישה (רק החלק הלבן והירוק הבהיר מאוד), שטופים היטב וקצוצים דק

  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

  • 50 גרם חמאה

  • 1 כף קמח מנופה

  • 1 ליטר מים או ציר ירקות

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת לבישול

  • 1/4 כפית תימין יבש

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל לבן לפי הטעם

הוראות הכנה

1. קולים את אגוזי הלוז במחבת ללא שמן עד שהם מפיצים ניחוח מתקתק מעט. מקפידים לנער את המחבת בעדינות כדי שהאגוזים לא יישרפו (אפשר גם לקלות בתנור חם).

2. כשהאגוזים מוכנים שמים 50 גרם בצד לקישוט (אני מעדיף אגוזי לוז קלופים - כך נשמר הצבע הבהיר של המרק. אם הם לא קלופים המרק יהיה בגוון חום).

3. מכניסים לסיר את החמאה, הבצל, הכרישה ותפוחי האדמה ומבשלים כ-10 דקות עד שהם מתרככים מעט. מערבבים פנימה את הקמח. יוצקים את המים או הציר ומערבבים. מוסיפים את האגוזים. מבשלים כ-20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

4. טוחנים את המרק לקרם חלק בעזרת בלנדר מוט (אם רוצים מרק עוד יותר קרמי, מסננים את המרק במסננת דקה). מחזירים לסיר, מוסיפים שמנת, תימין, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מחממים עד לסף רתיחה בלבד, לא מרתיחים.

5. מגישים חם עם חופן אגוזי לוז קלויים קצוצים מפוזרים מעל.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ