מרק קרם חומוס וגזר

מרק חורפי קלאסי מהסוג שעושה טוב על הנשמה עם חומוס, ירקות ושפע של תבלינים ארומטיים

אורלי פלאי ברונשטיין ואבי שטייניץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק קרם חומוס וגזר.
מרק קרם חומוס וגזר.צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
אורלי פלאי ברונשטיין ואבי שטייניץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
השריה ללילה+שעה וחצי

גיוון: במקום ג'ינג'ר טרי אפשר להשתמש גם ביבש.

  • 100 גרם גרגירי חומוס יבשים

  • 1 בצל קצוץ

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 1 גבעול כרישה קצוץ

  • 5 גזרים קצוצים גס

  • פלפל שחור טחון טרי

  • מלח

  • מעט ג'ינג'ר מגורר

  • מעט אגוז מוסקט מגורר

  • 1/2 כפית כמון (לא חובה)

  • 2 כפות שמן זית, לטיגון

להגשה:

  • דבאייל (חטיף מקלוני חומוס מתובלים - קנוי)

1. משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה, ומסננים.

2. מביאים לרתיחה חומוס עם ליטר מים קרים ומעט מלח. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים שעה עד לריכוך חלקי.

3. מחממים מחבת עם שמן זית ומזהיבים קלות בצל, שום וכרישה. מוסיפים גזרים ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את תוכן המחבת לסיר החומוס, ומבשלים עוד כשעה (מוסיפים נוזל במידת הצורך), עד שכל המרכיבים רכים. מתבלים לפי הטעם.

4. מרסקים את מרכיבי המרק עם הנוזלים, טועמים ומתבלים.

5. יוצקים לקעריות, מפזרים דבאייל ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ