מרק חרירה מסורתי בלחם כפרי

דרך יפה ומקורית להגיש את המרק החורפי, שתשאיר רושם על האורחים, אך גם צלחת יפה תעשה את העבודה

סהר רפאל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סהר רפאל, שף אורח
מרק חרירה מסורתי מוגש בתוך לחם כפרי של שף סהר רפאל.צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

רכיבים

  • 200 גרם בשר בקר חתוך לקוביות

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 בצלים קצוצים

  • 4 גבעולי סלרי קצוצים

  • 1 גוס גרגרי חומוס

  • 1 כוס עדשים חומות או ירוקות

  • 1 כפית קטנה כמון

  • 1/2 צרור פטרוזיליה (רק העלים)

  • 1/2 צרור כוסברה (רק העלים)

  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות

  • 1 כף כורכום

  • מלח ופלפל שחור

  • 1 כוס אטריות דקות

  • 2 כפות קמח

  • 7.5 כוסות מים רותחים

לקערות הלחם

  • 1 קילו קמח (קמח לחם)

  • 50 גרם שמרים טריים (1 חבילה)

  • 1 כף סוכר

  • 1 כף שטוחה מלח

  • 1/2 כוס שמן זית

  • 1 כף אורגנו יבש

  • 2.3 כוסות מים פושרים (600 מ"ל)

  • 1 ביצה טרופה לציפוי

הוראות הכנה

הכנת המרק:

מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את הסלרי הקצוץ, החומוס המושרה וקוביות הבשר ומערבבים כ-2-3 דקות. מוסיפים את העדשים ו-½ 6 כוסות מים רותחים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 45 דקות.

יוצקים לבלנדר חצי כוס מים רותחים עם כפית קטנה של כמון ומוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, העגבניות והכורכום וטוחנים. מוסיפים את התערובת למרק ומבשלים 25 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את האטריות ומבשלים 5 דקות.

מערבבים היטב ½ כוס מים עם הקמח ומוסיפים למרק להסמכה.

הכנת הלחם:

מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים, תוך הוספה הדרגתית של המים, עד קבלת בצק רך ואחיד. מכסים את קערת המיקסר ומניחים חצי שעה בטמפרטורת החדר.

מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים לשישה חלקים, מקמחים ויוצרים כדור מכל חלק. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח.

מניחים בתחתית התנור קערת מים, מברישים את הלחם בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה. מצננים היטב, חותכים את הכיפה ומרוקנים את תוכן הכדורים.

יוצקים את המרק לקערות הלחם ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ