מרק שעועית קטיפתי

תשכחו מכל מה שאתם יודעים על מרקי שעועית. המרק הזה שונה: חלק, בהיר ואלגנטי מאוד. אידיאלי כמנת פתיחה בשוט קטן עם תוספת פריכה על יד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק שעועית קטיפתי של רות אוליבר .צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית

  • 2 בצלים קצוצים

  • 2 גזרים קצוצים

  • 1 כרישה קצוצה

  • 10 שיני שום קלופות

  • 400 גרם (כ-2 כוסות) שעועית לבנה מבושלת (אפשר ½ שקית קפואה)

  • מלח

  • פלפל לבן

  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים

  • 1.5-2 ליטר מים רותחים (או ציר עוף רותח)

  • 1 מכל (250 מ“ל) שמנת מתוקה

להגשה: (לא חובה)

  • בצל מטוגן

  • מעט שמיר קצוץ

הוראות הכנה

1. מחממים שמן בסיר. מוסיפים בצל, גזר, כרישה ושום ומטגנים חמש דקות תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים שעועית, תבלינים ומים או מרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה מאוד, כמעט נמסה.

3. מעבירים את המרק לבלנדר (אפשר להשאיר בצד כף או שתיים של שעועית להגשה) וטוחנים למרקם חלק. מוסיפים נוזלים עד לקבלת מרקם סמיך וקרמי. אם רוצים, אפשר לסנן למרקם חלק.

4. מחזירים את המרק לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

5. יוצקים לצלחות, מקשטים בשעועית ששמרנו, בצל מטוגן ושמיר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ