רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רות אוליבר
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעתיים
מרק שעועית, עגבניות ותרד של רות אוליבר .צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

רכיבים

  • ¼ כוס שמן

  • 2 בצלים פרוסים

  • 1 כרישה פרוסה דק

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 5 שיני שום פרוסות

  • 2 גזרים חתוכים לקוביות

  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים דק

  • 1 קופסה (800 גרם) שימורי עגבניות חתוכות לקוביות

  • 6 עגבניות לחות /מיובשות קצוצות דק

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים דק

  • 400 גרם (כ-2 כוסות) שעועית אדומה מבושלת (אפשר ½ שקית קפואה)

  • ½2-1 ליטר מים רותחים (או ציר ירקות או עוף)

  • ¼ כוס אורז

  • 500 גרם עלי בייבי תרד

  • צרור עלי בזיליקום

להגשה:

  • שמנת חמוצה

  • פלחי לימון

  • לחם טרי

הוראות הכנה

1. מחממים שמן בסיר. מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים חמש דקות, מוסיפים רסק ושום ומערבבים עד שנחרך קצת.

2. מוסיפים גזר, סלרי, שני סוגי עגבניות, תבלינים, שעועית ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה מאוד.

3. מוסיפים אורז ומבשלים עוד 30 דקות.

4. מוסיפים תרד ובזיליקום ומבשלים עוד 15 דקות.

5. מכבים את האש, ממתינים כ-10 דקות ומגישים עם שמנת חמוצה, פלח לימון ולחם טרי.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ