מרק תרד עם גבינת פטה

מרק תרד במרקם קטיפתי וטעם משגע. לדעתי הוא הכי טעים חם, אבל שווה לנסות גם קר

שי לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שי לי ליפא
מרק תרד עם גבינת פטה.צילום: ארכיון השולחן

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים

  • 2 גבעולי סלרי קצוצים

  • 1 גזר מגורר גס

  • 300 גרם (1 שקית) תרד טרי

  • 1 ליטר ציר ירקות (או מים מינרליים)

  • 1 כף מיץ לימון

  • 150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

בסיר, מחממים שמן על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים תרד, ציר ומיץ לימון, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים גבינת פטה וטוחנים במעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק חשמלי למחית חלקה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מגישים את המרק חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ