קלדרו - מרק דגים אלג’יראי עם אורז זעפרן וקליפת תפוז

אחד המרקים הכי טעימים שאפשר לדמיין. האלג’יראים מגישים את המרק הזה עם אורז זעפרן, אריסה ואיולי זעפרן

מיכל מוזס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קלדרו - מרק דגים אלג’יראי עם אורז זעפרן וקליפת תפוז.
מיכל מוזס
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1.5 שעות

מכיוון שאלג’יר לא ממש רחוקה ממרסיי, בהחלט אפשר לקרוא למרק הזה בויאבז יהודי.

איולי זעפרן - מי שמתעצל להכין איולי בבית יכול להשתמש במיונז מוכן ולתבל אותו בשום, כורכום וזעפרן. שימו לב שבגלל החלמונים האיולי נשמר במקרר עד יומיים.

מכינים מראש: את הציר אפשר לשמור במקפיא ולפני ההגשה לבשל בו את הדגים. חשוב להפגיש בין האורז למרק רק בהגשה, כדי שהאורז לא יתרכך מדי.

רכיבים

  • 2 קילו פילטים של דג לבן ללא עור חתוכים לנתחים

  • 1/4 כפית זעפרן

  • עלים מצרור כוסברה

  • קליפת תפוז

  • 1-2 כפות ערק או ראקי

  • 1 כפית אריסה (או פפריקה חריפה)

  • מלח

לציר דגים:

  • ½1 קילו אדרות דגים וראשי דגים לציר

  • 3 כפות שמן זית

  • 5 שיני שום קצוצות

  • 3 עגבניות מקולפות וקצוצות

  • 3 כפות רסק עגבניות

  • 3 פלפלים מתוקים מיובשים שלמים

  • 2 עלי דפנה

  • צרור פטרוזיליה

  • צרור כוסברה

  • 3 ליטר מים

לאורז:

  • ½4 כוסות ציר דגים

  • 1/4 כפית זעפרן

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1 כף שמן זית

  • 1/2 כף מלח

  • ½1 כוסות אורז עגול

לאיולי זעפרן:

  • 10 חוטי זעפרן

  • 5 שום שיני שום כתושות

  • 2 חלמונים

  • 240 מ”ל (1 כוס) שמן זית שמן זית (אפשר גם חצי-חצי עם שמן ניטרלי)

  • מיץ מלימון אחד

  • מלח

  • קמצוץ כורכום

הוראות הכנה

הכנת ציר דגים:

מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים שום כדקה. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות ופלפלים מיובשים ומבשלים חמש דקות על להבה בינונית. מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לבעבוע עדין. מבשלים ללא מכסה 30 דקות ומסננים.

הכנת האורז:

יוצקים ½4 כוסות ציר לסיר. מוסיפים זעפרן, כורכום, שמן זית ומלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים אורז, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים להבה למינימום, מכסים ומבשלים 20 דקות.

הכנת הדגים:

יוצקים את הציר הנותר לסיר רחב. מוסיפים זעפרן, קליפת תפוז ועראק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוסיפים נתחי דג ומבשלים 15 דקות. מתבלים במלח ומוסיפים בהדרגה אריסה.

הכנת האיולי:

שמים זעפרן בקערית ויוצקים עליו כף מים רותחים.

טורפים בקערה שום וחלמונים. מוסיפים שמן זית בטפטוף תוך כדי טריפה עד לקבלת מרקם קרמי (למרקם סמיך יותר - אפשר להוסיף עוד שמן זית). מתבלים במיץ לימון, מלח וכורכום.

מסננים את חוטי הזעפרן מהמים ומוסיפים לאיולי.

הרכבת המנה:

שמים תלוליות אורז בקערות הגשה ויוצקים את המרק מעל. מגישים עם איולי זעפרן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ