מרק תירס, צ’וריסוס, שמן צ’יפוטלה ובצל ירוק

המתיקות של התירס ורוטב הסויה והפיקנטיות העסיסית של הצ’וריסוס מייצרים שילוב מוצלח במיוחד במרק

קרן אלה גפן ויעל סלע
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קרן אלה גפן ויעל סלע
מרק תירס, צ’וריסוס, שמן צ’יפוטלה ובצל ירוק.צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רכיבים

  • 4 נקניקיות צ'וריסוס חתוכות גס

  • 2 כפות שמן קנולה

  • 1 כרישה חצויה לאורך ופרוסה דק

  • 2 שיני שום קצוצות דק

  • 600 גרם גרעיני תירס טרי (אפשר גם קפוא)

  • ½1 ליטר ציר עוף או ציר ירקות

  • 3 ביצים טרופות

  • 5 כפות רוטב סויה

  • 1 כפית שמן שומשום

  • 3 כפות מירין

  • 1 כפית מלח ים אטלנטי

  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • 6 בצל ירוק

  • שמן צ'יפוטלה

הוראות הכנה

מחממים סיר עם שמן ומטגנים כרישה ושום שלוש דקות להזהבה קלה. מוסיפים תירס ומערבבים.

יוצקים ציר עוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות עד שהתירס מתרכך.

מעבירים חצי מכמות המרק לקערה עמוקה וטוחנים בעזרת מוט ריסוק.

מחזירים את המרק הטחון לסיר. מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה ומוזגים לתוכו את הביצים אט-אט תוך כדי ערבוב.

מוסיפים רוטב סויה, שמן שומשום, מירין ופלפל ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

מחממים מחבת פסים וצולים צ’וריסוס מכל הכיוונים להשחמה.

יוצקים את המרק לקערות הגשה, מפזרים מעל בצל ירוק ומטפטפים מעט שמן צ׳יפוטלה (היזהרו – זה חריף!). מוסיפים את הצ’וריסוס ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ