מרק כרישה וגבינה מותכת בסגנון צפון אירופאי

מרק חגיגי שנפוץ במדינות צפון אירופה. אפשר להוסיף לו גם פרוסות של פטריות שמפיניון, בשלב טיגון הבצל, כדי להעמיק את טעמו אפילו עוד

תום פרנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תום פרנץ, שף אורח
מרק כרשה וגבינה מותכת בסגנון צפון אירופאיצילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 2-3 כפות שמן או 50 גרם חמאה

  • 1 בצל לבן קצוץ דק

  • 500 גרם כרישה, כ-3-4 כרישות חצויות ופרוסות לטבעות דקות

  • 750 מ"ל ציר ירקות או מים או חלב

  • 120 גרם גבינה מותכת (משולשי גבינה)

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מכל, אפשר גם שמנת לבישול)

  • מלח, לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים את השמן או החמאה בסיר ומוסיפים פנימה את הבצל. מטגנים על אש נמוכה עד שהוא רך אך שומר על צבעו הלבן ולא מזהיב. מוסיפים פנימה את הכרישה ואם רוצים, גם פטריות.

יוצקים פנימה את הציר ומביאים לרתיחה. מוציאים את כל משולשי הגבינה מאריזתם ומוסיפים אותם פנימה. מוסיפים מכל שמנת מתוקה, מערבבים ומתקנים תיבול.

מבשלים על אש נמוכה מאוד עד להתרככות של הירקות (אני מעדיף שהכרישה תישאר אל דנטה). אם יש צורך, מוסיפים חלב או מים. מגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ