מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן

למרות שקלאסיקה תמיד עובדת, שף עידו פיינר מציע כמה שדרוגים למרק הבצל הצרפתי והופך אותו למעניין הרבה יותר

עידו פיינר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עידו פיינר, שף אורח
מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן של שף עידו פיינר.צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

רכיבים

  • 100 גרם חמאה

  • 2 יחידות חזה אווז מעושן חתוך לקוביות ומופרד משומן

  • 16 בצלים חצויים ופרוסים דק

  • מלח

  • פלפל שחור

  • 1/2 כוס קוניאק

  • 4 כוסות ציר עוף או בקר

הוראות הכנה

מחממים את החמאה בסיר רחב וממסים את שומן חזה האווז. מוסיפים את הבצלים והמלח ומאדים על אש קטנה במשך שעתיים, עד קבלת מרקם של ריבה.

מוסיפים את הקוניאק, מגבירים את האש ומאדים את האלכוהול. מוסיפים את ציר הבקר ופלפל שחור ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה כשעה.

מוסיפים את קוביות חזה האווז ומבשלים יחד עוד כרבע שעה ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ