מרק פריקי, מאש, גזר ודלעת ערמונים

מרק טבעוני, ירוק ושמח עם ירקות כתומים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק פריקי, מאש, גזר ודלעת ערמונים של לידור ברזיק־פרידלנד. סטיילינג: טליה אסיף (
דירוג הגולשים
3 כוכבים(12)
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

אם משרים את חיטת הפריקי במים לכמה שעות (עד לילה) במקרר, היא תופחת ומתרככת וזמן הבישול שלה מתקצר פלאים. אפילו אתם לא תאמינו שהגעתם הביתה והנחתם סיר ריק על הכיריים רק לפני חצי שעה. 

רכיבים

  • 1 כוס פריקי שהושרתה ב-2 כוסות מים בקערה מכוסה במקרר

  • 1 כוס שעועית מאש שהושרתה ב-2 כוסות מים בקערה מכוסה במקרר

  • 1 כף שמן זית

  • 1 בצל קצוץ

  • 1/4 כוס גבעולי סלרי קצוצים דק

  • 6 כוסות מים רותחים

  • 2 גזרים קלופים וחתוכים למטבעות

  • 1 דלעת ערמונים מרוקנת מזרעים, קלופה וחתוכה

  • 1 כפית מחית עגבניות מיובשות

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • מעט עלי פטרוזיליה, להגשה (לא חובה)

הוראות הכנה

1. מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל וסלרי כחמש דקות עד לריכוך.

2. מוסיפים פריקי, שעועית מאש ואת כוסות המים הרותחים. מביאים לרתיחה ומוסיפים גזר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

3. מוסיפים את הדלעת ואת מחית העגבניות ומבשלים עוד 10 דקות. ממליחים ומפלפלים ומבשלים עוד 5 דקות.

4. מגישים חם, אפשר לעטר בעלי פטרוזיליה, לתוספת רעננות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ