מרק עוף וירקות גרמני

זהו מרק עוף ובשר צח מציר עשיר, שיוצקים אותו לקערה שיש בה קוביות ירקות ובצקניות קטנות או אטריות

תום פרנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תום פרנץ, שף אורח
מרק "חתונה" גרמני של תום פרנץ.צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 1 ק"ג עוף למרק (כנפיים, גרונות, גב וכו')

  • 1/2 ק"ג עצמות בקר למרק

  • 1/2 ק"ג בשר בקר למרק

  • 1 כרישה נקייה וחתוכה ל-4

  • 1 ראש סלרי קלוף וחתוך גס (או 4 גבעולי סלרי)

  • 2 בצלים קלופים שלמים

  • 1 צרור פטרוזיליה קשור (או שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס)

  • 2-3 עלי דפנה

  • 8 מסמרי ציפורן (לא חובה)

  • מלח לפי הטעם

  • 4 ליטר מים

לירקות:

  • 3-4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  • 8 גבעולי אספרגוס קלופים וחתוכים למקטעים של 2 ס"מ

  • 1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות

  • כרובית (אופציונלי)

  • בצל ירוק (אופציונלי)

  • אפונה (אופציונלי)

להגשה:

  • 1/2 חבילת ניוקי

  • מעט שמן

  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

1. לציר: מכניסים לסיר גדול את כל המצרכים להכנת הציר, פרט למלח, ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף, מנמיכים את האש ומוסיפים כף מלח (אולי יהיה צורך ביותר, אבל עדיף לתבל לאחר צמצום הנוזלים).
2. מבשלים על אש נמוכה כ-4 שעות, ומדי פעם כשיש צורך מקפים את הקצף (אמורים להישאר כשלושה רבעים מהכמות ההתחלתית של הנוזלים).
3. מכבים את האש, מסננים את המרק מכל חלקי העוף, הבשר והירקות. טועמים את הציר ומתקנים תיבול. מומלץ להעביר את המרק במסננת דקה או אפילו חיתול בד כדי להגיע לתוצאה מושלמת (לא חובה). שומרים את הציר בקירור עד ליום ההגשה.
4. לירקות: מבשלים את הירקות בנפרד לדרגת אל דנטה במי מלח. את הגזר מבשלים אחרון כי הוא מעביר צבע. שומרים בצד במקום חם.
5. לכדורי הבשר: מחממים סיר עם מי מלח רותחים. בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי כדורי הבשר. יוצרים כדורי בשר זעירים (כל כדור מכמות של כפית אחת מתערובת הבשר). מבשלים את הכדורים במי מלח כ-5-7 דקות. מסננים ושומרים חם.
6. לניוקי: מבשלים את הניוקי לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מסננים ויוצקים מעט שמן כדי שלא יידבקו זה לזה. שומרים חם.
7. להגשת המרק: ביום ההגשה מסירים בעזרת כף הגשה את החלק העליון שהתקשה מעל המרק. מחממים את המרק על אש נמוכה עד לרתיחה.
8. בכל קערת הגשה אישית מסדרים באופן שווה מהירקות, כדורי הבשר והניוקי (בערך 5 כדורי בשר, כף או שתיים של ניוקי, 2-3 כפות של ירקות). מקפידים שכל המרכיבים יהיו חמים כדי שהמרק לא יצטנן. ממש לפני ההגשה יוצקים את הציר הרותח מעל ומפזרים פטרוזיליה. מגישים מיד.

טיפים: את כדורי הבשר אפשר גם לאפות בתנור בתבנית מרופדת בנייר אפייה. את כל הבשר, העוף והירקות מבישול הציר אפשר לטחון ולהכין אוכל לתינוקות, או לרסק במזלג ולהכין קציצות נפלאות (בתוספת בשר טחון, שיבולת שועל, תבלינים, ביצה ופירורי לחם).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ