נעם לוי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק ערמונים וכרישה עם תפוחי עץ.
מרק ערמונים וכרישה עם תפוחי עץ.צילום: ריאן, סגנון: רותם ניר
נעם לוי
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעה וחצי

שילוב לא שגרתי של מרכיבים, שעובד נפלא עם האפקט של אידוי ארוך.

רכיבים

למרק:

  • 1 בצל קצוץ דק

  • 50 גרם חמאה

  • 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) חצויים לאורך ופרוסים דק

  • 2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (ברגע האחרון, למניעת השחרה)

  • 2 שורשי סלרי בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

  • 300 גרם ערמונים שלמים אפויים וקלופים (או בוואקום)

לכיסוי:

  • מעט ציר ירקות או מים

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

לצ’יפס:

  • 1 תפוח עץ לא קלוף

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

להגשה:

  • 20 גרם חמאה

  • 2 ערמונים אפויים וקלופים לכל סועד (או בוואקום)

  • 50 גרם שקדים קלויים (אפשר מומלחים)

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-190 מעלות.

2. הכנת הצ’יפס: פורסים את התפוח על קליפתו לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה (או סכין חד מאוד). מרחיקים את הפרוסות הקטנטנות ובוחרים את היפות. מניחים בשורות בתבנית עם נייר אפייה משומן קלות. ממליחים ומפלפלים מעט.

3. אופים 15-20 דקות, עד שפרוסות התפוח מתייבשות ומתחילות להשחים. באמצע האפייה הופכים את הפרוסות בעדינות. ההתקשות הסופית מתרחשת בקירור.

4. הכנת המרק: ממיסים 50 גרם חמאה בסיר בינוני. מוסיפים בצל וכרישה ומאדים על אש קטנה במשך כ-20 דקות. מוסיפים קוביות תפוחים ושורש סלרי ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות נוספות, עד שהתפוחים מתחילים להתפרק.

5. שומרים בצד שני ערמונים לכל סועד. מוסיפים את שאר הערמונים לסיר ומים או ציר לכיסוי המרכיבים. מגבירים את רמת האש לבינונית-גבוהה. מבשלים ברתיחה עדינה 20 דקות, עד שהערמונים רכים מאוד. מוסיפים שמנת ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה נוספת.

6. טוחנים את המרק בבלנדר מוט (או בבלנדר רגיל) ומסננים דרך שינואה או בד חיתול לסיר נקי. מחממים מחדש לקראת ההגשה. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים או ציר לתיקון המרקם.

7. הרכבת המנה: לקראת ההגשה מחממים מחבת על אש בינונית. חוצים את הערמונים שנותרו. ממיסים 20 גרם חמאה ומקפיצים את הערמונים קלות עם שקדים, עד שהם חמים ומעט מושחמים. ממליחים ומפלפלים בעדינות.

8. מוזגים את המרק לקערות, מסדרים את חצאי הערמונים והשקדים מעל המרק, מסיימים עם פרוסת תפוח מטוגנת מעל, ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ