מרק חומוס ומנגולד עם כופתאות אורז ובשר

מרק עיראקי עם טעמים עדינים, מעובה בגרגרי חומוס רכים שנמסים בפה

אמיר קרונברג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק חומוס ומנגולד עם כופתאות אורז ובשר של שף אמיר קרונברג.
אמיר קרונברג
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
2:45 שעות

הכופתאות ממשיכות את רצף הטעמים המתונים ובזכות שילוב של בשר עוף ובקר מתקבלת טקסטורה מעודנת. את המרק הזה אמיר הביא מבית סבתו העיראקית. לעתים הוא מגיש אותו ללא הכופתאות, אבל כאן, לכבוד המעמד החגיגי, הוא מחזיר עטרה ליושנה.

הכנה מראש: המרק מתבסס על ציר ירקות או עוף ובלעדיו יהיה חיוור יחסית. כך תכינו ציר ירקות

מבשלים את הכופתאות בתוך המרק ללא עלי המנגולד, מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לקופסה עם מכסה. המרק והכופתאות יישמרו עד 3 ימים במקרר. בסמוך להגשה מרתיחים את המרק, מוסיפים את הכופתאות ועלי מנגולד ומבשלים יחד 5 דקות.

רכיבים

למרק:

  • צרור מנגולד

  • 1 בצל קצוץ דק

  • 5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים דק

  • 5 שיני שום קצוצות גס

  • 1 כף שמן זית

  • 1/2 ק"ג חומוס שהושרה במים למשך לילה וסונן

  • 3 ליטר ציר ירקות או עוף 

  • מלח גרוס

  • פלפל שחור גרוס

ל-30 כופתאות:

  • 1 כוס אורז לבן מושרה שעתיים במים קרים

  • 1/2 ק"ג חזה עוף טחון

  • 1/2 ק"ג בקר טחון

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

  • מלח גרוס

  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • פלחי לימון

  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

מכינים את המרק:

מפרידים מעלי מנגולד את הגבעולים הלבנים וקוצצים דק. את העלים קוצצים גס.

מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את גבעולי המנגולד, בצל, סלרי ושום 5-4 דקות עד שהבצל הופך לשקוף.

מוסיפים חומוס, ציר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים עד שהחומוס רך מאוד.

מכינים את הכופתאות, מבשלים יחד ומגישים:

מערבבים בקערה את חומרי הכופתאות ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.

מוסיפים למרק הרותח את הכופתאות ועלי המנגולד ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית. מגישים חם לצד פלחי לימון ופטרוזיליה קצוצה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ