מרק יוגורט וכופתאות בורגול

מרק יוגורט עיזים מסורתי, שאוכלים צונן בדרך כלל, אבל טעים גם כשהוא חם. את כדורי הבורגול המתובלים מבשלים בתוכו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק יוגורט וכופתאות בורגול.
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
5 שעות

המטבח הערבי הוא גן עדן לצמחונים. כשיש בורגול, עדשים, גבינות צאן ויוגורט, מי צריך בשר? במקרה הנוכחי מדובר במרק יוגורט עיזים מסורתי, שאוכלים צונן בדרך כלל, אבל הוא טעים גם כשהוא חם. את כדורי הבורגול המתובלים מבשלים בתוכו. 

גיוון: אפשר להחליף את יוגורט העיזים ביוגורט בקר. במקרה הזה יש להוסיף ביצה.

רכיבים

לכופתאות:

  • 1 כוס בורגול דק

  • 1/3 כוס קמח

  • 1 כפית גדושה מלח

  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי

  • 1 כפית כמון

  • 1 כף נענע מיובשת מפוררת

  • 1 כפית פפריקה חריפה

  • מעט קינמון

למרק יוגורט:

  • 1 ליטר מים

  • 1 מקל קינמון

  • 1 ליטר יוגורט עיזים

  • 1 כף נענע מיובשת מפוררת

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • עלי נענע

  • שקדים או אגוזים קצוצים

הוראות הכנה

1. משרים את הבורגול במים לשעה, מסוננים וסוחטים היטב.

2. מכינים את הכופתאות: מערבבים את כל החומרים, לשים היטב ויוצרים 30 כדורים קטנים בגודל אגוז מלך ולא יותר, כדי שיתבשלו כמו שצריך. כדאי לטעום מעט מן התערובת ולבדוק שלא חסר תיבול.

3. מכינים את המרק ומבשלים יחד: מביאים לרתיחה מים עם מקל קינמון בסיר גדול.

4. אם משתמשים ביוגורט בקר, מערבבים את הביצה עם היוגורט כדי שלא יתפרק בבישול ויוצקים את היוגורט למים בהדרגה. מערבבים היטב 5 דקות או עד שרותח. מתבלים היטב בנענע מיובשת, מלח ופלפל.

5. מוסיפים את כדורי הבורגול ליוגורט המבעבע ומבשלים חצי שעה על להבה בינונית עד שהכדורים לבנים ועשויים.

6. כשחם: מצננים ומקררים כ-3 שעות לפני ההגשה. מגישים עם נענע קצוצה ושברי אגוזים או פרוסות שקדים קלויים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ