מרק קרם דלעת בסגנון איטלקי

קרם דלעת, Vellutata di Zucca, הוא מעין מרק איטלקי קל עם ניגודים מושלמים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרם דלעת
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4

הדלעת בכלל וכמה שיותר קטנות במקרה הנוכחי, הן מושלמות למנה זו. הטעם המתקתק והמרקם העדין של הדלעת משתלבים היטב עם טעם המרווה והבצל העדין.

זו מנה קלה מאוד להכנה שיכולה לשמש אפילו כאנטיפסטי חורפי. ניתן להחליף את הדלעת בירקות אחרים לפי העונה רק חשוב לשמור על רמת עמילן מספקת על מנת לקבל את המרקם הקרמי.

עוד על מרקי Vellutata ועל מרקים איטלקיים בכלל - כאן

רכיבים

  • 500 גרם דלעת (אפשר גם דלעת ערמונים או אוקאידו)

  • 3 בצלצלי שאלוט

  • 1 כף (30 גרם) חמאה

  • 2-3 עלי מרווה

  • מלח

  • מים

  • פרמז'ן

הוראות הכנה

מקלפים וקוצצים דק את בצלצלי השאלוט.

מקלפים את הדלעת ומרוקנים אותה מזרעים.

חותכים את הדלעת לקוביות גסות (3X3).

ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים פנימה את השאלוט.

מנמיכים את הלהבה ומטגנים את השאלוט תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות.

מוסיפים פנימה את הדלעת ואת המרווה ומערבבים היטב.

מכסים ומבשלים כרבע שעה ומערבבים כל כמה דקות, על מנת שהדלעת לא תידבק או תשחים במגע עם תחתית הסיר.

כאשר הדלעת התרככה מעט מוסיפים מים עד לכ-2 ס"מ מעל גובה הדלעת, מכסים ומבשלים עד שהדלעת מתרככת.

מוסיפים פנימה מלח, מערבבים וטועמים.

מסירים את עלי המרווה.

טוחנים היטב את הדלעת עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

מוזגים לקערות עמוקות ומגררים מעט פרמז'ן מעל.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ