מרק מינסטרונה: מתכון לגרסה הצפון איטלקית

מרק מינסטרונה, Minestrone, זכה לאין ספור גרסאות רק באיטליה עצמה. השף דוד שושן מביא את הגרסה של צפון איטליה ומציע לשחק בכל פעם עם הירקות ועשבי התיבול ולגלות מרק חדש בכל פעם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מינסטרונה
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4

למינסטרונה יש עשרות גרסאות והן כולן תלויות אזור ובעיקר בונה וזמינות הירקות. את מרבית הירקות ניתן להחליף באחרים ומומלץ לגוון מפעם לפעם ולהתנסות בהרכב ירקות ועשבי תיבול חדש. אם רוצים להוסיף פנימה פסטה קצרה, יש להוסיף אותה ממש בסוף הבישול, על מנת שהיא לא תתרכך מדי.

כיוון שמדובר בסיר מרק גדול למדי, אם ידוע לכם שלא תסיימו אותו ביום אחד, עדיף להוסיף את הפסטה, החיטה או האורז רק לכמות שאוכלים באותו היום. המינסטרונה יכול להיאכל מיד והוא אף טעים יותר ביום שלמחרת.

עוד על מרקים איטלקיים וכיצד נולד מרק המינסטרונה - כאן

רכיבים

  • 1 תפוח אדמה

  • 1 בצל

  • 1 ענף סלרי

  • 1 גזר

  • 1 כוס דלעת חתוכה לקוביות

  • 1 קישוא

  • פרחי ברוקולי

  • 2 עגבניות בשלות או חצי כוס עגבניות מרוסקות

  • שעועית לבנה טרייה או יבשה ומבושלת

  • 1 ענף רוזמרין

  • 2 עלי דפנה

  • 150 גרם חיטה או פסטה קצרה

  • מלח

  • פלפל

  • שמן זית

  • 1.5 ליטר מים

הוראות הכנה

קוצצים דק את הבצל.

חותכים לקוביות קטנות את הגזר, תפוחי האדמה, הקישוא והסלרי.

בסיר בינוני (של 4 ליטר) מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב (מדי פעם) במשך 3 דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.

מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה והשעועית מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים כ-5 דקות (מערבבים מדי פעם).

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות (ניתן גם לטחון) ומוסיפים פנימה.

מוסיפים את ענף הרוזמרין, עלי הדפנה ומוסיפים כ-1.5 ליטר מים.

מביאים לרתיחה איטית ומבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים פנימה את הדלעת, הברוקולי והקישוא ומערבבים היטב. מבשלים כ-5 דקות נוספות.

מוסיפים פנימה את הפסטה או החיטה ומבשלים לפי הוראות היצרן (אם מוסיפים חיטה או גרגרי כוסמין, יש להשרות קודם במים על מנת לקצר את זמני הבישול)

מבשלים עד שהפסטה מוכנה.

מסירים את עלי הדפנה והרוזמרין ומתבלים במלח ופלפל.

מזלפים מעט שמן זית מעל.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ