מרק בצל טוסקני

הגרסה של טוסקנה למרק בצל, Carabaccia, היא פשוטה בהרבה מהגרסה הצרפתית, אך דורשת ציר ירקות משובח ובצלים מיוחדים

דוד שושן שף
דוד שושן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק בצל טוסקני
דוד שושן שף
דוד שושן
דירוג הגולשים
2 כוכבים(6)
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 מנות

אמנם מרק בצל נחשב לקלאסיקה צרפתית, אך בעיר פירנצה יש מי שיאמר שהמקור מגיע דווקא משם. למתכון הטוסקני משתמשים בבצל מקומי מאזור Certaldo, שהוא זן בצל ורדרד ומתקתק יותר.

מי מכם שרוצה להשקיע יכול לחפש חלופה מקומית או להשתמש בבצל לבן (לבן לחלוטין, לא זהוב) שגם כן מאופיין בעדינות ומתיקות.

בניגוד למרק הצרפתי, זהו מרק נקי יחסית שמתבסס על ציר משובח. להכנת הציר צריך: בצל, גזר קלוף וסלרי (1 מכל אחד) חתוכים גס. צולים קלות בסיר עם מעט שמן זית (2-3 דקות על אש בינונית). מוסיפים 2 ליטר מים, מביאים לרתיחה איטית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. מסננים ושומרים את הציר.

להיכרות עם עולם המרקים האיטלקי - כאן

רכיבים

  • 1 ק"ג בצל (עדיפות לבצל לבן מתקתק)

  • 1 וחצי ליטר ציר ירקות

  • מלח

  • פלפל

  • שמן זית

  • פרמז'ן

  • 4 פרוסות לחם

הוראות הכנה

מקלפים את הבצלים, חוצים לחצאים ופורסים דק.

בסיר מבשלים יחד את הבצל עם 1 ליטר מציר הירקות (חשוב לא לטגן קודם את הבצל אלא להתחיל "קר")

מכסים ומביאים לרתיחה איטית תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מבשלים כ-45 דקות על להבה בינונית נמוכה וחשוב לבדוק את מצב הנוזלים ולהוסיף ציר אם יש צורך.

חשוב לא להגיע למצב שבו הנוזלים מתאדים לחלוטין והבצל מתקרמל.

כאשר הבצל התרכך ומרבית הנוזלים הצטמצמו, מתבלים במלח ומעט פלפל גרוס.

קולים במחבת את פרוסות הלחם עם מעט שמן זית.

מניחים פרוסה בתחתית קערת המרק ועליה מגררים פרמז'ן (מכסים לגמרי את הפרוסה בשכבת גבינה).

יוצקים מעל הלחם את מרק הבצל וממתינים רגע על מנת שהגבינה תימס לפני שאוכלים.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ