מסין ועד נפאל, מהפיליפינים ועד בוכרה: מסע בין כיסונים בדרום תל אביב - אוכל בעמידה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסין ועד נפאל, מהפיליפינים ועד בוכרה: מסע בין כיסונים בדרום תל אביב

לכתבה
דים סאם בנווה שאנןערן לאור

חובבי כיסונים נאלצים בדרך כלל להתפשר על כמות או על איכות. סיבוב באזור התחנה המרכזית בתל אביב מוכיח שיש דרך מנצחת ליהנות מכל העולמות, לאכול בלי הפסקה ולא לשלם על זה הרבה

15תגובות

בין כל הקסמים שמציע לנו האוכל האסייתי על מטבחיו השונים, אחד אני מחבב במיוחד: כיסונים. מה זה מחבב, מכור. מאודים, מטוגנים, חצי-חצי, לא אכפת לי. עוף, בקר, חזיר, פירות ים, הכל הולך. ארבעה, שמונה  תריסר, זה לא ייגמר שם. וגם הדיוק הגיאוגרפי לא משנה לי; הרי יש מאות סוגים שלהם, נבדלים זה מזה – בצורה, בטעם, בטכניקה – לא רק ברמת הארץ, אפילו לא האזור, אלא לעתים גם בין מחוזות סמוכים או עיירות שכנות. מה שקובעת היא החוויה, והיא כמעט תמיד זהה ונהדרת: אתה מול הכיסון, מתרגל (שוב) איפוק שנועד מראש לכישלון, נותן את הביס בבצק (הגמיש או הפריך) שנקרע ושמשחרר אדים, ומיצים, ותוכן, והכל לוהט עד דמעות, ואינך יכול...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות