קוד מקור: ככה אנחנו רוצים את הפיש אנד צ'יפס שלנו

יש לא מעט דוכנים שמבטיחים את המנה המסורתית, יש מעט מאוד כאלה שמקיימים. "FishAnd", מזללה חדשה בשוק הכרמל, מזכירה לנו קלאסיקה אמיתית מהי

ערן לאור
ערן לאור
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ערן לאור
ערן לאור
  • שם המסעדה: FishAnd
  • כתובת: הלל הזקן 18, תל אביב
  • טלפון: 03-6984555
  • דירוג: 3.5 כוכבים

יש הרבה דגים בים של תל אביב – ועוד יותר כאלה שמגיעים אליה בתוך מקרר – אבל פיש אנד צ'יפס זריז כהלכתו קשה למצוא בה (כן, "ג'וזף אנד סאנס", ו...?). כי גם אחרי שהתארגנו פה על החלק הראשון במשוואת הדג-צ'יפס, הטיפול בו בדרך כלל לוקה בחפיפניקיות מקומית – קימוח קל או פירורי לחם ויאללה לשמן, ומה שמתקבל ביציאה ממנו הוא בסך הכל ולא יותר מהגרסה הימית לשניצל. על החצי השני כמעט מיותר וטריוויאלי לכתוב, אבל חייבים: רוב המקומות והדוכנים בכלל לא טורחים להתייחס לצ'יפס כאלמנט קריטי במנה, ומסתפקים בחופן מקלונים קפואים וממוסחרים. בקיצור, פנטזתם על לונדון וקיבלתם ארוחת מק-דג במקדונלדס. הונאת פישינג, אם תרצו.

תגובות