בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

Stix: לא כל קונספט חדש הוא מתכון להצלחה

ל-Stix, המקום החדש והמעוצב באבן גבירול, יש רעיון נחמד - מאפה בצק דק ומאורך עם מגוון מילויים טריים - אבל הביצוע לא ממש מצליח לקיים את ההבטחה

33תגובות

אוכל רחוב הוא אוכל רחוב. רוצה לומר, שווארמה היא שווארמה, פלאפל הוא פלאפל, בורקס הוא בורקס, וכן הלאה; טעימים יותר ופחות, כמובן, אבל המהות שלהם זהה. ולכן, פילוסופית, אין הבדל בין פיצה בתל אביב ופיצה בחיפה, או בין סביח בחולון וסביח בהרצליה.

אבל יש משהו שתוכלו למצוא רק בתל אביב: אוכל רחוב עם "קונספט" (המתלהבים יחליפו את זה ב"קטע"). זהו אוכל רחוב לכל דבר ועניין, כן, אבל שמתהדר ברעיון מקורי כלשהו, במסגרתו האוכל מוגש אחרת, או נראה שונה, או סתם לא יושב על אף הגדרה קיימת.

וכזה הוא Stix, המקום החדש על אבן גבירול, ממש ליד כיכר רבין. ומה הקונספט של Stix? די מבטיח, האמת, מעין טוויסט על מאפה הקלצונה האיטלקי: בצק טרי ודק שעליו מניחים כל מיני דברים, סוגרים ומגלגלים לצורת מקל מאורך, ומכניסים לתנור אפייה לכמה דקות. ביציאה ממנו הוא נפרס לשניים, ויאללה.

ערן לאור

אופציות המילוי מגוונות: בולונז ומוצרלה; רוסטביף ואווז; סביח עם ביצה וטחינה; נקניקיות צ'וריסו עם ביצה מקושקשת; ואפילו חריימה. מי שלא מעוניין באחת מהאפשרויות שמציעים ב-Stix (שמופיעות בתפריט תחת "מה אנחנו היינו לוקחים"), יכול להרכיב לבד את המאפה שלו עם מיני בשר, דגים, ירקות וגבינות טריים מהוויטרינה (הבוהקת מניקיון, אגב, כמו כל המקום). לקינוח, יש גם אופציות מתוקות כמו נוטלה וחלבה או בננות מקורמלות.

ערן לאור

אנחנו הלכנו על "סביח אל חיר" (ביצה קשה, חצילים, סלסה עגבניות, טחינה, בצל מטוגן ופטרוזיליה; 25 שקל), "לזניה וזהו" (ריקוטה, בולונז, עלי סלרי ומוצרלה מגורדת; 27 שקל) וסטיק אחד בהרכבה עצמית עם סלמון מעושן, תרד וגבינת עזים (32 שקל).

נתחיל מהטוב, אפילו מהמעולה: הבצק. הוא דק ועדין במידה הנכונה, והתנור מעניק לו קריספיות וריח נהדרים ומגרים. כיוון שמדובר בעמוד התווך בקונספט של Stix, רגע לפני הביסים הראשונים כל העניין היה נראה כמו הבטחה שבהחלט הולכת להתממש. בנוסף, כל סטיק לווה גם בפלח תפוח אדמה אפוי וחמוד.

שי בן אפרים

הבעיה היתה במה שבפנים. כל שלושת הסטיקים סבלו מאותו עניין תמוה: חוסר בטעם. המרכיבים בפנים פשוט לא זכו לתיבול בסיסי של מלח ופלפל, מה שהפך את כל העסק למאפה בצק חסר זהות. בנוסף, בסטיק ה"לזניה" היתה יותר מדי גבינה ופחות מדי בשר, ב"סביח" לא הורגשו החצילים והאפייה בתנור לא עשתה טוב לסלמון ולגבינת העזים. התחושה המשותפת של כולנו היתה אכזבה די מהדהדת.

ערן לאור

אז האם הקונספט של Stix נכשל? כן ולא. כן, כי כרגע - למרות הרעיון הנחמד ומגוון האפשרויות - זה פשוט לא טעים או מיוחד מספיק בשביל שיתחשק לך לחזור ולבדוק את שאר האופציות בתפריט. ולא, משום שבסיס הרעיון עובד לא רע, ובסך הכל המצב הפיך - עדיין אפשר לשפר ולתקן (ולתבל, בעיקר) את מרכיבי הסטיקס. זה אולי לא יהפוך את Stix ללהיט גאוני, אבל יכול לשדרג אותו לכדי מקום ראוי.

כי בסופו של דבר, זה העניין בקונספט. שווארמה יכולה להיות טובה יותר או פחות, אבל רעיון חדשני ומוצלח מההתחלה ועד הסוף, הוא דבר הרבה יותר חמקמק.

Stix. אבן גבירול 67, תל אביב. טל' 03-6540123. פתוח: א'-ה' 2:00-12:00, ו' 18:00-12:00, 2:00-21:00.

"אוכל בעמידה" היה שם מדורו של אסף גברון במקומון הירושלמי "כל העיר" באמצע שנות ה-90, בו כתב ביקורות על אוכל רחוב. ב-2009 יצא ספר המאגד את הטורים. בין השנים 2013-2010 הופיע המדור "אוכל בעמידה" של ערן לאור במקומון התל אביבי "עכבר העיר" (חלק מהביקורות מופיעות כאן, למרות שכמה מהמקומות כבר נסגרו ואינם).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו