בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

FEELI: האוכל טעים, הקונספט לא מתאים

הדיינר החדש FEELI מנסה להעניק זווית חדשה ומקורית לבצק. התוצאה טעימה, אבל הקונספט מערים קשיים בדרך

15תגובות

כשחושבים על זה, נראה שאוכל הרחוב התל אביבי עסוק בשנים האחרונות באתגר מסוים אחד: בצק. וביתר פירוט, מה עוד אפשר לחדש באופן שבו הוא מארח את המנה העיקרית, ובלבד שלא יהיה עוד פיתה/לאפה/ג'בטה/באגט שגרתיים. אז אייל שני הינדס מחדש את מושג הפיתה, לחם הפרנה המרוקאי הפך לאופציה פופולרית בלא מעט מקומות, ב-Stix מייצרים מין מאפה מאורך ועוד ועוד.

והנה מגיע עוד בחור לשכונת הפחמימות הצוהלת - FEELI, דיינר קטן ומעוצב שנפתח לאחרונה בנחלת בנימין פינת אחד העם, מיקום הומה בשעות היום (משרדים) והלילה (שדרות רוטשילד, מתחם בית הכנסת הגדול באלנבי וכו'). הקונספט הפעם: קונוס בצק שלתוכו מוכנסים מילויים משתנים, מתוך תפריט המחולק לבוקר (12:00-8:00), צהריים (17:00-12:00), ערב (22:00-17:00) ולילה (1:00-22:00).

ערן לאור

הגענו בשעת צהריים, כך שאת מנות הפאד-קפאו או השפונדרה בקר, למשל, לא יכולנו לאכול כיוון שהן שייכות לתפריטי הערב והלילה. זו בחירה מעט שרירותית מצד FEELI, אבל לזכותם ייאמר שיש מגוון מנות מספק בכל שעה. 

הבחירה נפלה על מיט בולס (כדורי בשר ברוטב עגבניות; 32 שקל או 38 שקל כולל שתייה) ועל חזה עוף בקארי ירוק (עם נבטים, גזר ובוטנים קלויים; 30 שקל או 36 שקל כולל שתייה). הקונוסים של FEELI מגיעים עם תוספת של קוביות תפוחי אדמה מוקפצות עם בצל על הפלנצ'ה ואת השתייה (שני סוגי תה קר) אפשר למלא באופן חופשי שוב ושוב.

ערן לאור

קצת קשה להסביר את הבצק של FEELI, אבל ננסה: הוא גמיש כמו מלאווח אך לא שמנוני כמוהו; הוא קצת דומה ללאפה אבל הוא סגור הרמטית בתחתית ובניגוד אליה לא הופך לרטוב וספוגי; והוא קצת מזכיר בטעמו ובאפייתו בצק של פיצה. וכן, הוא טעים.

גם המילוי של שתי המנות היה טעים. המיט בולס התבוססו ברוטב סמיך של עגבניות וקצת ירקות אחרים (גזר, פלפל); ותיבול הקארי הפך את חתיכות חזה העוף - שעלולות לשעמם לעתים - למעניינות, גם אם מעט מלוחות מדי.

רותם מימון

הבעיה טמונה בקונספט עצמו. קונוס המיט בולס הכיל בצורה מוצלחת את המילוי, אבל כל ביס גרם לתכולה להשפריץ ממנו בפראות (זוכרים את תקרית הקרפים המגולגלים ב"סיינפלד"? כזה); ואילו קונוס העוף מראש לא הצליח להתמודד עם המילוי, שנשפך ממנו החוצה, למרות שהיה פשוט יותר לאכול אותו.

כלומר, הבצק היה טעים בפני עצמו, המילויים היו טעימים בפני עצמם, אבל משהו בחיבור ביניהם קצת הקשה לאכול את הקונוס בצורה סבירה. מה שכן, בהחלט אי אפשר לפסול את האפשרות שהעניין עובד דווקא במנות האחרות, מכיוון שהן שונות מאוד בהרכבן זו מזו.

ערן לאור

ולכן, השורה התחתונה לגבי FEELI אינה חד משמעית. הבצק הוא ייחודו של המקום, אך הוא גם עקב האכילס שלו - כאמור, לא בטעם אלא באופן שבו אמורים לאכול אותו. חוץ ממנו, המילויים מקוריים (ומושקעים), האוכל לא יקר יחסית, קונוס אחד ישביע גם בעלי עיניים גדולות ותפוחי האדמה הם תוספת נחמדה מאוד (רק מוטב שיבלו עוד דקה-שתיים על הפלנצ'ה, לתוספת פריכות שקצת היתה חסרה להן).

הייתי חוזר לשם שנית? כנראה שכן, אם הייתי באזור, ולו רק כדי לנסות מנה אחרת, שאולי תצליח להתחבר טוב יותר לקונספט של FEELI. אז אולי גם אני אצליח.

FEELI. נחלת בנימין 59. פתוח: א'-ו' 1:00-8:00.

"אוכל בעמידה" היה שם מדורו של אסף גברון במקומון הירושלמי "כל העיר" באמצע שנות ה-90, בו כתב ביקורות על אוכל רחוב. בין השנים 2013-2010 הופיע המדור "אוכל בעמידה" של ערן לאור במקומון התל אביבי "עכבר העיר".

אוכל בעמידה - כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו