בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ענייני פנים: החיפוש אחרי מעורב ירושלמי בתל אביב

כמה פשוטה היא מנת המעורב הירושלמי, כמה קשה למצוא גרסה תקנית שלה בתל אביב וכמה טוב שיש את שכונת התקווה, מרכז אוכל הרחוב של העיר

38תגובות

לפני כמה שבועות הרהרתי כאן איך תל אביב לא אימצה אל קרבה את הפיש אנד צ'יפס, והנה מגיע תהייה נוספת: למה כל כך קשה למצוא בה גם מעורב ירושלמי אמיתי? תיכף נגיע למשמעות המילה "אמיתי" (אפשר להחליף ב"תקני") בהקשר של המנה הזו, אבל רק נציין שבשנים האחרונות היו דווקא נסיונות מבורכים לאזרח את המעורב במדינת תל אביב, אך הקליטה לא כל כך הצליחה. ככה שהתנשאות תל אביבית טיפוסית אין פה. גם לא עניין כלכלי, שהרי המנה מורכבת מנתחים לא יקרים בכלל. אז מה? אולי חשש מהרתיעה שיכול לעורר כל הסיפור הזה של חלקי פנים, המרכיבים את המעורב הירושלמי.

מה שכן בנמצא הם לא מעט דוכנים שמכריזים כי הם מכינים "מעורב", וכשאתה מברר מה הוא בדיוק מכיל מתברר - למרבה האכזבה - שיש בו רק חתיכות פרגית/חזה עוף וכבדים עם בצל. ובכן, ורק כדי ליישר קו בעניין, מעורב ירושלמי אמיתי (או תקני, כאמור) זה לא. תנאי הסף למעורב אמיתי כולל לפחות גם לבבות עוף וטחולים; שלא לדבר על כליות, שקדי עגל או מעט שומן כבש, שיהפכו אותו למעדן אמיתי.

ערן לאור

וכזה קצת קשה למצוא. הפיתרון נמצא בשכונת התקווה, כנראה מרכז אוכל הרחוב הגדול בעיר. מדובר, לטעמי, בפספוס די גדול של התל אביבים, שלא מגיעים אליו בהמוניהם. השוק המקורה מרווח ונקי, הרחובות הקטנים היוצאים ממנו מלאים במסעדות ובדוכני אוכל מגרים והמחירים זולים באופן משמעותי מהמקבילות במרכז העיר.

אז במרכז הרחוב הראשי של השכונה, אצ"ל, נמצא מעורברב, דוכן לא גדול שמכין קבבים, שניצל, שקשוקה וכמובן מעורב. המרכיבים: חזה עוף, כבדים, לבבות, טחולים ובצל. אי לכך, התנאים למעורב תקני התקיימו והתערובת עלתה על הפלנצ'ה, קיבלה את התבלון המתחייב ונכנסה לבאגט טרי (30 שקל; יש גם בפיתה או בלאפה - 32/28 שקל בהתאמה).

ערן לאור

במעורב תמיד יש סכנה שהתבלינים החזקים - כמון וכורכום - ישתלטו עליו לגמרי ויטשטשו את כל התוכן. זה לא קרה במנה של מעורברב. חלקי הפנים שנקצצו לחתיכות קטנות הורגשו בבירור, טעימות וקראנצ'יות מעט הודות לדקות שבילו על הפלנצ'ה. החריף עבודת-יד של מעורברב נתן תמיכה טובה, אבל דווקא העמבה קצת האפילה על שאר הטעמים - אם אתם ממש חייבים מהצהוב הזה, תבקשו ממש קצת ממנה. בגזרת ה"מסביב": כמה סוגי סלטים, צ'יפס בשרני (סביר מינוס, היה זקוק לעוד קצת טיגון) ופלפלים מטוגנים למיטיבי לכת בתחום החריף. לצד המעורב דגמנו גם מנת קבב שהיתה מוצלחת מאוד.

ערן לאור

בסך הכל, מלבד עניין התיבול אין איפה כל כך ליפול עם מעורב, וזו קסמה של המנה: מרכיבים הכרחיים וחום גבוה מייצרים את אחת ממנות אוכל הרחוב הטובות והמנחמות שיש, וכזה היה גם המעורב הירושלמי של מעורברב. הבאגט עצמו היה גדול, פריך מבחוץ ואוורירי מבפנים, המחיר - יחסית לתכולה ולתמורה - לא גבוה מדי והמנה מספקת ומשביעה מאוד. הנה, מי אמר שרק צרות מגיעות אלינו מירושלים.

מעורברב. אצ"ל 23, תל אביב. טל' 03-6317254. פתוח: א'-ה' 22:00-10:00, ו' 14:00-10:00.

"אוכל בעמידה" היה שם מדורו של אסף גברון במקומון הירושלמי "כל העיר" באמצע שנות ה-90, בו כתב ביקורות על אוכל רחוב. בין השנים 2013-2010 הופיע המדור "אוכל בעמידה" של ערן לאור במקומון התל אביבי "עכבר העיר".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו