בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נקניקייה ופלאפל בחמישה שקלים: אוכלים בעמידה באיקאה

מזל טוב, שרדתם את המסע המפרך באיקאה. הפרס שלכם: נקניקייה או פלאפל שעובדים כמו הרהיטים של הענקית השוודית - זמינים, זולים, עושים את העבודה אבל בעלי איכות נמוכה

24תגובות

איקאה, המקום שמעמיד למבחן את יציבות הקשר הזוגי. המקום שבודק את הקורלציה בין אובדן הסבלנות של הילדים לבין התרופפות העצבים של ההורים. המקום שבו קנייה פשוטה של ארון ("די, הפעם באנו, מצאנו, הלכנו") נהפכת למסע מפרך, רגשית ופיזית, שנגמר כעבור כמה שעות בקופה עם הארון הרצוי. מלווה גם בשידה. ובשני אהילים. ובקצת כלי מטבח חדשים. ובכמה מסגרות קטנות לתמונות. ובשישה רולרים לניקוי פרוות חתול מהספות. ובתחושות קשות כלפי המין האנושי ובהבטחה לא לחזור לשם בחיים, עד לפעם הבאה.

ואז, שלושה מטרים אחרי הקופות, כשאתה מותש ומובס אבל רואה כבר את הסוף - אלוהים, רק שנצליח להביא לאוטו את כל הקניות שעשינו ושלשם שינוי כל הפריטים יגיעו בהובלה שהזמנו (מה שלא קרה, כמובן) - אתה עומד בפני הפרס שאיקאה מציעה לך: נקניקייה או פלאפל בחמישה שקלים. אתם יכולים לגחך או לעקם פרצוף או להישבע שמעולם לא חלפה בכם המחשבה, אבל סיכוי לא רע שאתם משקרים. 55 אלף מטר של נקניקיות ו-12 וחצי טון פלאפל אכלתם באיקאה ב-2012, וזה עוד לפני שנפתח הסניף השלישי בקרית אתא, מה שהופך את ענקית הרהיטים השוודית - עם כל הכבוד לספריית BILLY ולקערת ההגשה TRYGG - למוכרת הפלאפל והנקניקיות מספר אחת בארץ. ולכן גם לא מפתיע שאגדות אורבניות מספרות שיש אנשים שמגיעים לאיקאה עם הילדים רק בשביל שיאכלו שם, בלי לקנות שום דבר אחר.

דודו בכר

יום שישי האחרון, על אזעקותיו ויירוטיו, מצא את איקאה ראשון לציון במצב הצבירה הרגיל, כלומר עמוס בצורה היסטרית באנשים. במערכת הכריזה כבר החלו לזרז את הלקוחות לקראת סגירת הסניף, מה שלא הפריע לתור שהשתרך בדרך לדוכן האוכל. למי שכבר עשה את הצעד המנטלי והמעשי בדרך אליו, לא נשאר הרבה מה להתלבט: נקניקיית עוף בלחמנייה או פלאפל עם סלט ירקות בפיתה (חמישה שקלים, כאמור, או 15 שקל לארוחה הכוללת גם צ'יפס ושתייה).

ערן לאור

אין מה לומר, מדובר במחיר מגוחך. 25 שקל עלה מגש ובו שתי נקניקיות, מנת פלאפל, מנת צ'יפס ושתייה. עכשיו, זו לא חוכמה גדולה לבוא ולומר שזה אוכל גרוע; אני גם לא מתכוון להיות מקורי בכוח ולטעון שדווקא היה טעים. זה אוכל חצי-מנחם ולגמרי משביע, ובעיקר זה אוכל שהולם את המחיר שלו (חוץ מהצ'יפס, אגב: אחלה צ'יפס זיגזג, כמו של בורגראנץ', בכמות יפה. אפשר לקנות אותו בנפרד בשישה שקלים). מה שכן, הנקניקיות היו זקוקות לעוד קצת צלייה על המתקן. נכון שצריך לספק את ההמונים ומהר, אבל הן צריכות להיות יותר עשויות; ביקשנו מהבחור בדוכן את אלו שנראו המוכנות ביותר מבחוץ, ועדיין זה לא היה מספיק.

ערן לאור

ואם נקניקייה בחמישה שקלים היא פלא שכמעט בלתי אפשרי למצוא מחוץ לכותלי ממלכת הרהיטים, הרי שפלאפל בחמישה שקלים יש לא מעט, גם בתל אביב, בעיקר בשלוש השנים האחרונות מאז המחאה החברתית. כמוהם, הוא טחון דק-דק ויש בתערובת שלו פחות גרגרי חומוס ויותר קמח ותבלינים, אבל כמו שאני טוען תמיד - זה בסך הכל פלאפל, המרחק בין פלאפל נחות לפלאפל מדהים הוא לא גדול במיוחד, בטח לא בהשוואה למאכלי רחוב אחרים. עניין העומס עובד כאן דווקא לטובתו, כיוון שקצב טיגון הכדורים גורם להם להיות טריים וחמים.

ערן לאור

בסופו של דבר, לאכול בעמידה באיקאה זה כמו לקנות שם רהיטים. זה זול יחסית, זה זמין ומהיר מאוד, זה ימלא לך את הבית ואת הבטן בלי בעיה, וזו חוויה שתרצה לשכוח כמה שיותר מהר.

איקאה. גיבורי ישראל 1, אזה"ת פולג, נתניה; היוזמה 1, מרכש העסקים שורק, ראשון לציון; דרך חיפה 52, קרית אתא. פתוח: א'-ד' 21:00-10:00, ה' 24:00-10:00, ו' 15:00-9:00, שבת מוצ"ש-23:00.

"אוכל בעמידה" היה שם מדורו של אסף גברון במקומון הירושלמי "כל העיר" באמצע שנות ה-90, בו כתב ביקורות על אוכל רחוב. בין השנים 2013-2010 הופיע המדור "אוכל בעמידה" של ערן לאור במקומון התל אביבי "עכבר העיר".

אוכל בעמידה - כל הביקורות

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו