בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אש אש מדורה: גריל פחמים ופיתה קלויה בשוק לוינסקי

השיפודייה החדשה "טרגון פיתה-גריל" תעניק לכם אווירת מנגל ביום חול, וגם תצלה עבורכם את הפיתה יחד עם הבשר. התוצאה לוהטת וכיפית מאוד

47תגובות
ערן לאור

לכל מי שעושה מנגל, מהחובבנים ביותר ועד המקצוענים של ממש, יש את הרוטינה שלו. מה שמים על האש, וכמה, ובאיזה סדר, ומתי זה מוכן, ובאיזו נקודה עוצרים, או ממשיכים לשלב הבא, או מבינים שהקהל הגיע לקצה גבול היכולת (ואז ממשיכים להעמיס עוד קצת, בכל מקרה). ותמיד, אבל תמיד, בכל מפגש – מהחובבנים ביותר ועד המקצוענים של ממש – יהיה את זה שיזעק "רגע!", יחוש אל שולחן הסלטים, וכאילו שחייו תלויים בכך ידהר לכיוון המנגל עם הוראה ברורה ומפורשת, שלא מתחשבת בלו"ז המתוכנן בקפידה של המנפנף - "שים, שים פיתות על האש!". כי אין כמו מנגל כדי להיזכר שוב בעובדות החיים: פיתה זה אחלה; פיתה לוהטת זה טוב אף יותר.

והנה, סוף סוף מישהו עושה עם זה משהו. לאחרונה נפתחה ברחוב לוינסקי שיפודייה חדשה, "טרגון פיתה-גריל", שלא רק צולה את הבשר אלא גם את הבצק שעוטף אותו. וזה הולך ככה: לאחר ההזמנה (קבב, פרגית, נתחי אנטרקוט, מעורב או נקניקיית מרגז) ובזמן שהבשר מבלה על גריל הפחמים של המקום, אתה בוחר, כמו בכל מקום אחר, מה למרוח או לשים על הלאפה (בגודל בינוני פלוס, בעובי בינוני מינוס). אלא שאז, במקום להניח עליה את התקרובת, לגלגל ולהגיש, היא סוגרת את הבשר ומונחת בתוך רשת על הגריל, לזמן קצר נוסף. התוצאה היא חרוכה, פריכה, לוהטת לאחיזה ומדיפה ניחוחות עשנים ונהדרים של אש ופחמים. קצת כמו עראייס, אבל עם נתחי בשר שלמים בפנים.

אולי זה הנוף העממי – סביבתית ואנושית - של שוק לוינסקי; אולי זה ריח ועשן הגחלים שכבר כמעט לא פוגשים בשיפודיות עירוניות, שחלקן הגדול עבר להשתמש בפלנצ'ה; ואולי כי הבחור על הגריל מאחור פנה אל האישה שבקופה בצעקה הרמה "אמא!", אבל משהו ב"טרגון" – למרות העיצוב החדיש והמצוחצחות הכללית של המקום – נותן תחושה של מקום ותיק, מהסוג שכבר לא נפתח בעיר. אם בשלט היה כתוב "מאז 1957" לא הייתי מרים גבה.

ערן לאור

הזמנו מעורב "תל אביבי" (עם כבד, חזה עוף, לבבות ובצל; 29 שקל) וקבב שמובטח כי נטחן במקום (29 שקל). רגע לפני התחשק לנו גם מרגז, אבל לא רצינו להגזים. למרבה המזל, באה לעזרתנו פרצה בתפריט – אפשרות שנחבאת לה לעתים בתפריטי מסעדות ומזללות בתל אביב, שעליה בעל המקום מרוויח קצת פחות ואנחנו מרוויחים קצת יותר. אז ב"טרגון", תמורת חמישה שקלים בלבד, תוכלו להוסיף עוד בשר למנה. אז חמשת השקלים האלו סידרו לנו נקניקיית מרגז שהצטרפה לקבב.

הצלייה הכפולה, של הבשר לבד ואחר כך יחד עם הפיתה, דורשת קצת יותר סבלנות וזמן משיפודייה רגילה. "טרגון" לא היתה עמוסה כשבאנו, אבל גריל הפחמים הקטן בשילוב ההכנה המדוקדקת יצרו פקק קטן בהגעת המנות. אם מכוונים שם גבוה יותר, וכדאי להם, יצטרכו לפתור את העניין. ירקות מוחמצים חביבים הקלו על ההמתנה.

ערן לאור

ואחרי הכל, אז איך הפיתה-גריל? אחלה, ממש אחלה. אין פה איזו הברקה קולינרית או טעמים מיוחדים, אבל מאחורי המנות של "טרגון" יש לא מעט מרכיבים שעשויים להפוך אותה לשיפודייה לפופולרית מאוד באזור לוינסקי. קודם כל, אפשר להבחין די בקלות ביד טובה מאוד על הגריל. הקבב (תערובת טובה, כמות נכונה של שומן, ירק ובצל) והמרגז (החריפה באופן מוצלח מאוד, ולא סתם מתובלנת) נצלו בדיוק שהשאיר אותם עשויים אבל עדיין עסיסיים מאוד, ואילו חלקי המעורב שבילו על פלנצ'ה טופלו בחום גבוה שהפך אותם לפריכים ונהדרים ללעיסה. מה שכן, כדאי לשקול מראש מה מהירקות ומהממרחים/רטבים יעבוד יותר טוב בחום גבוה (עגבניות, חצילים) ומה פחות (חסה, חמוצים).

ערן לאור

שנית, המנות היו משביעות למדי. כל לאפה שכזו אירחה כמות יפה של בשר במחיר סביר יחסית לשיפודים שמחוץ לשכונת התקוה וליפו (רק חבל שעל הצ'יפס, שאינו יכול להיכנס למנה בשל האופן שבה היא מוכנה, צריך להוסיף 10 שקלים והוא אינו מוגש בחופשיות, כמו בשיפודיות אחרות). והכי חשוב - הרעיון עצמו מוצלח ומבוצע טוב. כמצופה, הפיתה סופגת את עסיס הבשר בחלקה הפנימי, ובחלקה החיצוני היא מקבלת את להט, ריח וטעם הגחלים, מה שהופך אותה לכיפית מאוד לאכילה, ברגע שהיא מתקררת מעט. ככה, בלי קונספט חדשני, בלי טוויסט מגניב ובלי היפסטריות קולינרית. הכי קרוב למנגל של שבת, סתם באמצע השבוע. ועוד ישימו בשבילכם פיתה על האש, בלי שתצטרכו לבקש.

טרגון פיתה-גריל. לוינסקי 45, תל אביב.
פתוח: א'-ה' 23:00-11:00, ו' 16:00-11:00.

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו