בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רשת "בורגרים": עונה על כל הציפיות

(רק חבל שהן כל כך נמוכות מלכתחילה)

29תגובות
אסף לוי

והנה שאלה שמזמינה דיון: מתי בפעם האחרונה אכלתם טוב – אבל ממש טוב – ברשת מזון כלשהי שמונה לפחות מספר דו ספרתי של סניפים? זה בסדר, לכולנו יש רגעי משבר או חוסר ברירה, שבהם אנחנו מוצאים את עצמנו צועדים פנימה לתוך מלכוד ידוע מראש, ממנו אנחנו יודעים שלא נצא נלהבים, ורק מקווים לפחות להיות שבעים בסוף. בצוק העתים, גם זה משהו.

עם התהייה הזו נכנסתי לסניף של "בורגרים". האם ישנתי בכל הזמן הזה, בו הרשת שהוקמה לפני כשבע שנים צמחה וגדלה ונפרסה לאורכה ולרוחבה של ארץ ישראל, עד שהיא מונה כיום 63 – שישים ושלושה! – סניפים? נדמה שאיפה שלא תזרוק מבט תמצא סניף פועל או איזה שלט שמבשר בחגיגיות כי "בקרוב ייפתח כאן סניף חדש", כאילו השנה היא 93' ואנחנו מחכים שהמשיח מאמריקה יבוא למכור לנו ביג מק בקניון איילון. אבל עם הצלחה על סך של יותר מ-20 מיליון שקל, קשה כנראה להתווכח.

אסף לוי

התנועה בסניף קרליבך, רגע לפני שגשר מעריב עולה השמימה וחולדות העיר עולות מעל פני האדמה, היתה ערה למדי. תפריט הרשת מבוסס על המבורגרים קטנים – 80 גרם הקציצה – במספר ורסיות: בקר, טלה, עוף, מעושן ("סמוקי"), מרגז או צמחוני. לזכותם של יזמי הרשת ייאמר שהם הצליחו לבוא בהפוכה לעיניים הגדולות של הישראלים, שמעדיפים בדרך כלל המבורגרים ענקיים, ולשכנע אותם שיותר כיף לנשנש שניים או שלושה המבורגרים מוקטנים במקום רק אחד גדול, כשהבונוס הוא האפשרות לשלב בין כמה סוגים.

גם אני סאקר של לנסות כמה דברים בבת אחת, ולכן הזמנתי שני המבורגרים – "סמוקי" ומה שמוגדר בתפריט "בורגר הקצבים המיוחד שלנו" (33 שקל לשני המבורגרים, 5 שקלים לשדרוג ל"קצבים", 3 שקלים לתוספת פטריות על המעושן), וגם תוספת "חצי-חצי" (צ'יפס מתובל וטבעות בצל; 10 שקלים בהזמנת זוג המבורגרים).

בורגר הקצבים (שמופיע בתפריט מתחת לציורים של כוכבים והכיתוב "ספיישל") עניין אותי במיוחד, משום שהוא חלק מתופעה כלל ארצית ועולמית, שבה רשתות מזון מהיר מרגישות צורך בלתי נשלט למתג מנות חדשות כאיכותיות יותר. הלו, זו רשת פאסט פוד, את מי בדיוק אתם חושבים שתמשכו עם זה, אנשים שאוכלים אצל רושפלד? ומה אתם מנסים לרמוז, שהוא עשוי מנתח קצבים או שהוא נטחן במיוחד על ידי קצב? כי התשובה לשתי האפשרויות האלו היא "אין מצב". "אבל הוא טעים יותר", הבטיח הבחור בדלפק.

אסף לוי

הוא גם היה גם זה שהלך למטבח האחורי, והניח שתי קציצות על גריל פסים אימתני. לא תמיד אתה מקבל מבט בלתי אמצעי וישיר כל כך להכנה של האוכל שלך, וקצת חבל אולי שזה קרה דווקא הפעם. מתוך הגריל ומול עיני בקעו להבות ענק שליחכו את ההמבורגרים הקטנים והמסכנים, שוב ושוב ושוב, כשגם התזות מים מקריות מצד הבחור לא ממש הרגיעו אותן. התוצאה, כמה דקות אחר כך על המגש, היתה צפויה וחרוכה. ההמבורגרים היו שרופים עד כדי חוסר יכולת להבחין בטעמים השונים ביניהם. אם אתאמץ, אוכל לומר שקציצת הקצבים מתובלת פחות מהסטנדרט של הרשת ועם טעם בשרי עדין יותר; ואילו ה"סמוקי", באופן אירוני וטראגי, חטף קצת יותר מדי אש ועשן, אבל לפחות תוספת הפטריות העניקה לו מעט עסיסיות בחזרה.

אסף לוי

הנחמה נמצאה בתוך שקית ה"חצי-חצי". זו היתה אחת ממנות הצ'יפס הנדיבות שקניתי לאחרונה, במחיר סביר לגמרי ואפילו למעלה מכך. הצ'יפס העגולים - קפואים אמנם אבל לפחות מסוג טוב – זכו לאבקת תיבול (שום, פלפל שחור, צ'ילי, כמון) ובשילוב הרטבים של המקום היו מהנים וטראשיים כנדרש, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. ליוו אותם חמש-שש טבעות בצל, מהסוג המוכר והכמעט בלעדי שקיים פה במזללות, שמילאו אף הן את תפקידן.

אסף לוי

כשאתה כותב ביקורת, ולא משנה באיזה תחום – מוזיקה, טלוויזיה, קולנוע או אוכל – יש משהו קצת מבאס בלא להיות מופתע כלל, לטובה או לרעה. ולכן הארוחה ב"בורגרים" לא היתה רעה כמו שהיא היתה צפויה. משביעה ולא איכותית, סוגרת פינה אבל לא טעימה במיוחד, לא יקרה יחסית אבל גם לא זולה כל כך, גנרית וחסרת ייחוד. או בקיצור, תשובה הולמת לשאלה הרטורית שבפתיחה.

בורגרים. טל' 4999*. רשימת הסניפים ושעות פעילות באתר הרשת.

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו