בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הסיבוב החדש של "ברגר קינג": רק עד חצי המלכות

רשת "ברגר קינג" מגיעה בפעם השלישית לארץ, והמדור "אוכל בעמידה" חיכה 58 דקות בתור כדי לבדוק מה התחדש בגזרת הוופר (התשובה: לא מספיק)

72תגובות
-

ראיתי כבר כמה דברים מופרכים במסגרת המדור הזה, אבל התור שהשתרך לאורך כמה עשרות מטרים, מפינת הרחובות בלוך ואבן גבירול עד לדלתות הכניסה לסניף "ברגר קינג" שנפתח לפני שבוע, הצליח כנראה להתעלות על כולם.

השנה היא 2016 ולא 1993, אנחנו בכיכר רבין ולא בקניון איילון, זו רשת ברגר קינג ולא מקדונלדס, אבל כל זה לא הפריע לקהל עצום - ילדים, הורים, צעירים, מבוגרים, חיילים, תיכוניסטים, חלקם חובשים בגאווה כתרי קרטון ממותגים – לעמוד בסבלנות מופתית, בטור ארוך שמתקדם לאטו, ולהמתין על מנת להיקרא פנימה אל הסניף כדי להזמין וופר. כאילו לא היו פה שני סיבובים קודמים של ברגר קינג בארץ, עם אותו וופר; כאילו תל אביב לא משובצת בהמבורגריות נפלאות; כאילו, כמו שתהתה-רטנה קשישה אקראית שעברה במקום, "מחלקים פה זהב". מזל שלא, האמת, אחרת הייתי צריך לעמוד אפילו יותר מ-58 הדקות שבהן חיכיתי לתורי.

זו תקופה לא משהו, בלשון המעטה, לענקיות המזון המהיר (מקדונלדס, ברגר קינג, KFC ושות'). ברחבי העולם סניפים מתרוקנים ונסגרים, המודעות לאכילה נכונה ובריאה מכרסמת במכירות. מה שהיה לרגע כיפי, אפילו מגניב באיזשהו אופן, מתויג כעת כלא-אוכל. ההמונים והתיירים עדיין מגיעים – בגלל המחירים או הנוחות של משהו מוכר – אבל זה לא מספיק. אז מה עושים? הופכים את הבנאליה למשהו קצת יותר מעניין: תפריטים "סודיים" עם מנות מיוחדות שאפשר להזמין בעל פה בלבד בסניפים מסוימים; ספיישלים שעושים באזז ברשת (לחמניית המבורגר שחורה לכבוד האלווין, למשל); מסעדות שמעוצבות בצורה מקורית; ומנות מותאמות לכל מדינה.

-
שחר שדרין

הסיבוב הנוכחי של "ברגר קינג" בארץ מנסה לקחת קצת מכל זה. עוד לא הצלחתי לברר אם יש כאן תפריט סודי – אני מניח שלא, אך אשמח להיות מופתע – אבל הסניף הראשון מעוצב כמו דיינר מודרני (לא רק שולחנות אלא גם בר גבוה, ספסלי עץ משותפים וכורסאות), מציע הגזמה בדמות טריפל-וופר וגם סקציית קינוחים נרחבת, ומנסה בכל דרך אפשרית למתג את הארוחה שם כלא פחות מקוּלית.

קצת קשה להרגיש כזה אחרי כמעט שעה של תור (בימים האחרונים עברתי באזור עוד כמה פעמים, הפקק טרם השתחרר), אבל אחרי שמגיעים לארץ המובטחת – דלפק ההזמנה – הדברים קצת יותר מתקתקים. הלכתי על הקלאסיקה - וופר (25.90 שקל) וסטייקהאוס בורגר (27.90 שקל), וכתוספת בחרתי ב-Snack Box, קופסה שבה צ'יפס קטן, ארבע טבעות בצל, ארבעה נאגטס עוף ושישה כדורי שניצל (34.90 שקל).

באופן טריוויאלי, ההמבורגר של "ברגר קינג" צריך להימדד אל מול המתחרה הגדולה; אין טעם – תרתי משמע – להזכיר באותה נשימה המבורגריות תל אביביות בולטות אחרות. זה פשוט לא אותו ז'אנר. הוופר היה בסדר גמור על גבול הנחמד, ונהנה מטריות של מרכיביו וגם מפרוסות גבינה כתמתמה שעזרה להפוך אותו למעט יותר עסיסי. ברחבי העולם, ההמבורגר של הרשת מובחן יותר בטעמו מזה של מקדונלדס בשל שיטות הכנה שונות, אבל בישראל ההבדל מיטשטש מעט מכיוון שגם בממלכת הביג-מק צולים אותו ולא מטגנים. ובכל זאת, הכף נוטה מעט לכיוון הוופר החדש-ישן במבחן ההשוואתי.

-

הסטייקהאוס זימן אכזבה קלה. בחו"ל הוא ממותג כמעין המבורגר פרמיום, מנתח בשר מובחר יותר ועם תוספות משודרגות בפנים. אצלנו הוא זוכה אמנם לרוטב ברביקיו ולפתיתי בצל מטוגנים ופריכים, כמו גם ללחמנייה שונה המעוטרת בשבבי קמח תירס, אבל מלבד זאת אין ממש הבדל בינו ובין המבורגר הוופר הסטנדרטי. נותר לקוות שבקרוב הוא ישודרג על אמת.

קופסת התוספות עשתה את העבודה. צ'יפס יעיל, טבעות בצל עסיסיות וכדורי שניצל חביבים, כשרק הנאגטס הצליחו לבאס עם טעם לוואי של כתיתה. ליוו אותם כמה דיפים – חמוץ-מתוק צהבהב (סטנדרטי בקטע טוב), צ'ילי חריף (אבל באופן מתון) ובתפקיד הרוטב המפתיע והמקורי יחסית להמבורגריות מהירות – קארי. הוא סיקרן אותי מאוד, אך התגלה למעשה כסוג של עמבה. אני מת על עמבה, אבל לא בטוח שדווקא שם אני רוצה לפגוש אותה.

-

בסך הכל זו היתה ארוחה סבירה יחסית לז'אנר. אם בברגר קינג ישראל גרסה 3.0 מסתפקים בהתמודדות ראש בראש עם מקדונלדס, ייתכן שזה עשוי להספיק להם. כאמור, כרגע הם אפילו נהנים מיתרון קל. עם זאת, העלייה המחודשת לארץ וההייפ הגדול שהם הצליחו לייצר – ולראיה, התור המפתיע לסניף הראשון – נתנו להם הזדמנות להיות חדשניים ומעניינים. כרגע הם קצת מפספסים אותה. ויתרתם על כשרות (לפחות בחלק מהסניפים המתוכננים)? תביאו גם בייקון, שמככב בכל מיני מנות של הרשת בחו"ל; אתם מציעים טריפל-וופר? תנו להזמין גם את המנה שמכונה "Suicide Burger", עם ארבע קציצות, המון גבינה ורוטב מיוחד; ועוד לא דיברנו על ההמבורגר הצמחוני, על כדורי הגבינה החריפים או על צ'יפס הספירלה המצוין שאפשר לפגוש מעבר לים. עוד קצת תעוזה ויצירתיות, ולא תזדקקו לסיבוב רביעי פה.

ברגר קינג. אבן גבירול 74, תל אביב.

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו