בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הפתעה! חיבבנו את המנות החדשות של "מקדונלדס"

ברשת המזון המהיר כנראה הבינו שצריך לחדש, ומציעים בה כעת צ'יפס "כפרי", טבעות בצל וגם עוף מטוגן. ומה אתם יודעים, יש סיכוי שמדובר בצעד בכיוון הנכון

45תגובות
המנות החדשות של "מקדונלדס"
ערן לאור

אין לי בעיה עם "מקדונלדס". להיפך. לעתים אפילו פורצת אצלי תחושת חשק בלתי נשלטת לאכול שם, ובעגה הפופולרית - קרייבינג. אני זוכר שניסיתי להסביר את זה בזמנו לאשת יחסי הציבור של החברה, שהתקשרה לגעור בי על ביקורת שפרסמתי במדור זה לאחר ארוחה באחד מסניפי הרשת, לפני שנתיים בדיוק. אם אני זוכר נכון – חלל האופן-ספייס ושותפי למשרד בטוח זוכרים טוב יותר את הדי הדברים – לא ממש הצלחתי.

שתי טענות עיקריות היו לי בביקורת ההיא. האחת נגעה למחיר: יקר לאכול שם. ולא רק יחסית לעולם המזון המהיר; בכסף שתעלה לכם ארוחה מלאה באחד מסניפי הרשת, תוכלו לאכול גם ארוחה עסקית במסעדה פר אקסלנס, ועל מזון מהיר מקביל ואפילו מעט יותר איכותי כנראה שתשלמו אפילו פחות. בחרתם באחת מארוחות ה"פרימיום" של מקדונלדס ישראל? תצטרכו להיפרד מיותר מ-50 שקל. או כמו שקולגה בעבודה היטיבה לתרגם: כמעט 14 דולר. זה לא ממש השתנה, ולכן לא שווה התעכבות או ביקורת נוספת. רק נוריד את העניין מהפרק: ארוחה במקדונלדס המקומית היא הרבה דברים, טובים ורעים, אבל זולה היא לא.

הטענה השנייה היתה בעניין היעדר חדשנות: בעוד מי שנכנס לסניפי הרשת בחו"ל יפגוש תוספות מעניינות, מוצרים במהדורה מוגבלת והברקות לוקאליות, כאן אנחנו נאלצים להסתפק באותם מוצרים קבועים ומוכרים, עם מעט מאוד שינויים לאורך השנים. מה שכל דיינר המבורגרים תל אביבי מבין – ולראייה המנות המיוחדות עד משוגעות שאפשר למצוא ברחבי העיר – פסח על ענקית המזון המהיר. כניסתה המחודשת של רשת "ברגר קינג" לארץ, בתחילת השנה, עם ליין מוצרים קצת יותר מעניין, רק חידדה את ההבדלים (למרות שגם אצלה, טענתי, יש עוד הרבה אפשרויות שלא מוצו).

אז הנה, מתעוררים במקדונלדס. בשנה האחרונה הוכנסו מעט שינויים לתפריט, ועתה מושקות בסניפים שתי מנות חדשות: צ'יפס "כפרי" (19.90 שקל, או בתוספת של 5.90-2.90 להחלפת הצ'יפס הרגיל בהזמנת ארוחה, בהתאם לגודלה) וטבעות בצל (12.90 שקל, 9.90 כתוספת לארוחה). חוץ מהם, הזמנתי גם שני מוצרים חדשים יחסית – "מק דאבל" (12.90 שקל) ו"מק ווינגס" (31.90 שקל). אם ישכילו להציע ברשת מוצר מעניין אחד חדש בחודש, דיינו.

ומה בכלל הופך את הצ'יפס הזה ל"כפרי"? שבניגוד לאחיו המקורי בעל הלוק הדקיק והמהונדס, הוא עבה יותר, חתוך בצורה גלית ושומר על קליפתו. בעולם של מקדונלדס, זה מספיק בשביל לייצר לו תדמית פרועה ופראית, כאילו הוא הגיע במשאית היישר מהשדה. בפועל, כמובן מדובר עדיין בטוגנים קפואים. ואיך הם? מצד אחד, מדובר בצ'יפס לא רע בפני עצמו – פחות מלוח, קצת יותר עם נוכחות ועם טעם של תפוח אדמה, שונה מהצ'יפס הרגיל של הרשת, ומוגש במנה מכובדת בתוך כוס גדולה. מנגד, כשאתה נכנס לאכול במקדונלדס, אתה רוצה לאכול צ'יפס של מקדונלדס. זו קלאסיקה. אלפי דוכני מזון מהיר מנסים לטגן צ'יפס זהה, ולא מצליחים. ומי שרוצה קצת יותר תפוח אדמה, כנראה שיעדיף את הפוטטוס, האהובים גם הם.

טבעות הבצל, לעומת זאת, הן לא אלטרנטיבה לכלום. הן פשוט טבעות בצל, תוספת כל כך בסיסית שלא ברור למה חיכו במקדונלדס עד סתיו 2016 בשביל למכור לנו אותן. באחרונה, אני מרגיש, מתרחש קאמבק שקט של התוספת הזו, שלפתע זוכה לפופולריות מפתיעה בהזמנות הטייק-אוויי המשרדיות. אלו של מקדונלדס היו הפתעה נוספת; ציפיתי לטבעות בצל הסטנדרטיות, בציפוי פירורי לחם בעל מרקם גרגרי, אך הן נעטפו במין טמפורה חלקה יותר, ששמרה על פריכות חיצונית של הטבעות ועל עסיסיות פנימית. גם הטעם היה עדין ומוצלח יותר מהמוכר.

צ'יפס "כפרי". שונה מהקלאסי, וכנראה לא יוכל להיות ממכר כמוהו
טבעות בצל ב"מקדונלדס". הפתעה נעימה

ה"מק דאבל" הוא גרסה כפולה של ההמבורגר הבודד, אבל מגיע עם רוטב לבחירה (קטשופ-חרדל, קטשופ-מיונז, רויאל, חריף, ביג מק או ברביקיו) ואפשרות להוסיף לו גבינה או פירורי בצל מטוגן. בכך, הוא מעין "ביג מק" משודרג, ללא הלחמנייה האמצעית אבל הרבה יותר ורסטילי ועסיסי. מכיוון שההמבורגר הבודד מתקשה להשביע מישהו, ה"מק דאבל" הופך לאופציה ראויה לגמרי בתחום.

בהיעדר סיבוב ישראלי נוסף של רשת KFC, הופכת מנת ה"מק ווינגס" לאפשרות הכי זמינה בארץ לעוף מטוגן. בקופסה המתינו לי חמישה חלקי כנפיים, גדולים יחסית, שנהנו מציפוי עבה מאוד (אני בעד) שהיה באופן מפתיע חריף ומתובל למדי (שוב, בעד). הנקודה החלשה היתה, ובכן, העוף עצמו. היה לו טעם לוואי של פריזר, שנוטה להתנחל במוצרי עוף קפואים, והפך את המנה ללא טעימה. אני מודה שהמשכתי לכרסם בהנאה את הציפוי בלבד. קרייבינג זה קרייבינג.

מקדונלדס. רשימת הסניפים ושעות הפעילות באתר החברה.

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו