טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"Fat Cow": המבורגר. צ'יפס. מסתבר שאתם לא צריכים יותר מזה

המבורגר מוקפד ומינימליסטי, מיתוג מחושב היטב ומחיר לא נמוך – הדיינר החדש "Fat Cow" מצליח ללכוד בקלות את רוח התקופה

המבורגר ב"Fat Cow"
יח"צ
38תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

על המדרכה של צפון דיזנגוף הולכת בחורה צעירה, עם טי שירט בהירה שעליה מתנוססות – כמיטב ז'אנר הכיתובים המסרב להיעלם – המילים "Burger & Fries". מישהו שיושב לא רחוק ממני, מחוץ לדיינר החדש "Fat Cow", מתאמץ למשוך את תשומת לבה ולסמן לה משהו; היא ספק רואה, אולי מתעלמת, הוא ממשיך לנסות. רק כשחלפה על פני כולם והמשיכה הלאה ברחוב, נחתה עליו ההבנה כי לא מדובר במלצרית של המקום.

אז אפשר לכתוב עד מחרתיים על "אינפלציית המבורגרים" – אתם עדי שזה קרה כאן במדור לא אחת – אבל כנראה שצריך להסתכל על התמונה הרחבה יותר: המבורגר (וצ'יפס, כמובן) הם כבר מזמן לא רק המנה הכי פופולרית, הבחירה הכמעט-אוטומטית של כל דוכן חדש בעיר, טרנד שמסרב לגווע או טקסט כאילו מגניב על חולצה כאילו אופנתית; הם הכל ביחד, יותר מסך הופעותיהם בכל פינה – זהו הסמל התרבותי של הרגע, לא פחות.

ומזללת "Fat Cow" משתלבת בו היטב. מה זה משתלבת, מהונדסת עד רמת הפונט שבתפריט על מנת ללכוד אותו; החל בשם הבוטה (פוטנציאל לעצבן טבעונים, נשים ואולי גם את השף גורדון רמזי, שאחת ממסעדותיו נקראה כך) ובעומדים מאחוריו (זוכה "מאסטר שף" טום אביב ושותפיו, שבבעלותם כמה מקומות בעיר), עבור בעיצוב המחוספס-תעשייתי-אורבני (אבן, עץ, ניאון) ובפסקול רועש, וכלה בתפריט מצומצם שמשדר פאסון מהסוג של "אנחנו מסרבים להתעסק פה בשטויות".

"Fat Cow". מהונדס לפי כל כללי הז'אנר
ערן לאור

אז מה תמצאו כאן? רק המבורגר ופרגית קצוצה. הוא מגיע ללא ירקות, עם מריחה של איולי בלבד, ומוגש נטורל, או עם גבינה, או מפורק ומעורבב עם תערובת של גבינה ואלכוהול (56-49 שקל, או 74-69 שקל בארוחה עם צ'יפס ושתייה); היא מגיעה עם כרוב סגול ושבבי בצל מטוגן (54 שקל), בלחמנייה ("Sexy Chick") או נטולת גלוטן בתוך עלה חסה ("Skinny Chick", רמיזה שתתקשה לחמוק מכם).

הבחירה לוותר על הירקות והרטבים בהמבורגר – זה לא עניין של לבקש עם או בלי, פשוט אין אותם פה – היא מעניינת. זו אינה המצאה מקומית מקורית, יש כמה מקומות מוכרים מעבר לים שעושים את זה (בראשם, כנראה, "ספוטד פיג" הניו יורקית), אבל אצלנו עדיין נותנים מין כבוד של ברירת מחדל לעגבנייה-בצל-חמוצים הקלאסיים. כאן זה אולי חוסך זמן למטבח אבל בעיקר מוסיף עוד קצת אחריות על הכתפיים של ההמבורגר, כשאין לו מתחת מה להסתתר.

המבורגרים ב"Fat Cow" - דלג

A post shared by FAT COW TLV (@fatcowtlv) on

עמוד האינסטגרם של "Fat Cow"

הוא עומד במשימה הזו. קציצה טובה, טחונה גס, מבשר אנטרקוט שטריותו מורגשת, ללא עזרי תיבול דומיננטיים או גורמים נוספים בתערובת מלבד שומן בכמות נדרשת. לא נשאלנו למידת עשייה, והצ'יזבורגר שהזמנו התקבל קצת עשוי מדי, אבל עדיין שמר על עסיסיות פנימית ומרקם כיפיים, שעבדו היטב עם הגאודה ולחמניית הבריוש. זה לא המבורגר אימתני – אני מעריך אותו בכ-150 גרם, פלוס מינוס – שזה בסדר גמור (קציצות הענק הן כבר מזמן נחלתם הלא מגניבה של אתגרי זלילות למיניהם), אבל עשוי להעלות תהיות בפרמטר התמורה לעומת המחיר.

גם ההמבורגר המפורק ("Distracted") הוזמן כמובן, בהיותו המנה הבולטת ב"Fat Cow" והתיאור שובה הלב "פונדו גבינות אלכוהולי". המנות במקום מוגשות על קרש עץ, אך לזו נלוו גם זוג כפפות חד פעמיות שחורות, שאמורות להתמודד טכנית עם העניין הנוטף הזה – צ'אנקים של בשר שהוטבעו בתערובת של צ'דר נוזלית וויסקי, שהותיר ארומה וטעם קלים אך מורגשים. זה היה טעים כפי שכל חיבור בין בשר טוב וגבינה מותכת יכול להיות, העניין האלכוהולי הוסיף טוויסט מקורי, כל העסק הרגיש כמו "סלופי ג'ו" משודרג ומעודכן, אבל לא בטוח שיש למנה הזו אפקט ממכר מצטבר.

הצ'יפס במקום הוא מזן הזיג-זג המסחרי והקפוא. הוא מוגש בכמות סבירה, אפשר לבחור לקבל אותו בתערובת תבלינים (שום-אורגנו-צ'ילי) כדי שיהיה מעניין קצת יותר, ונותר רק לדמיין מה צ'יפס אמיתי היה מחולל פה.

"Sexy Chick". קר? חם? בכל מקרה תגידו מראש
ערן לאור

ניסינו גם את הפרגית, בגרסת הלחמנייה. זה היה מבלבל. נתנו ביס בלחמנייה הקלויה והחמימה, פגשנו את הכרוב הסגול ושבבי הבצל הפריכים, כשלפתע נתקלנו בפרוסות העוף, שהיו קרות לגמרי. כריך עוף קר הוא לא זר לנו, וגם הטעם היה נחמד, פשוט זה לא משהו שאתה מצפה לפגוש כאן – בטח כשהדבר לא מוזכר בשום צורה בתפריט. אז ביררנו. מלצרית אחת טענה שזה מוזר, העוף אמור להיות חם, אולי המנה המתינה יותר מדי זמן בין ההכנה להגשה והכרוב אשם בתהליך ההתקררות הגלובלי שעבר עליה; היא הלכה לבדוק, ובמקומה הגיע עובד אחר, שהסביר שזה בכוונה. אם אכן כך, יותר ממומלץ לכתוב ולעדכן מראש.

"Fat Cow" מרוויחה פעמיים מהמיקום שלה, דיזנגוף פינת ירמיהו (היכן ששכנה מסעדת "טוטומה" החביבה פלוס, שנסגרה בקיץ שעבר). מצד אחד, זהו אחד ממוקדי הזלילות העמוסים והמזמינים ביותר בעיר, שבו מרוכזות אינספור אפשרויות בצומת אחד וסביבתו (אסייתי ופיצה, פלאפל ומאפים), אך מנגד אינפלציית ההמבורגרים (טוב נו, נכנעתי) פסחה עליו עד כה. אז הנה, עכשיו יש. בורגר אנד פרייז, לא יותר ולא פחות מזה, בדיוק כמו שכתוב בחולצה של ההיא. עוד יעד נכבש על ידי רוח התקופה.

Fat Cow. דיזנגוף 265, תל אביב. טל' 03-9932591. פתוח: כל השבוע 24:00-12:00.

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות